Petak 8 Prosinac 2023

Pretraga

Matematika

BESPLATNE INSTRUKCIJE IZ MATEMATIKE Da, matematika je zabava sveta kad ti je profa Toni s neta!

01 Lis 2012
(Reading time: 2 - 3 minutes)

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

matematika
Ne razumijem matematiku, jako mi je teška. I kada mi se čini da mogu riješiti zadatak, na pola zapnem. Treba mi pomoć! Za svaki kontrolni trebam sate i sate instrukcija i roditelji se pitaju do kada će plaćati. Tako su vapili brojni učenici srednjih škola. A onda se pojavio profesor matematike Toni Milun i njegov portal “Where Maths is Fun”. Matematika zabava? Čisto da provjere kome je tako zabavno rješavati kvadratne jednadžbe i integrale, kliknuli su na web stranicu i otkrili simpatičnog 39-godišnjeg profesora Miluna.

Ubrzo su se “upisali” u njegov internetski razred. Potpuno besplatno. I navukli se. I oduševili pa pišu komentare poput: “Da bar imamo ovakvog profesora u školi”, “Profesore, znate li da spašavate živote”. Uz pomoć klika na svome računalu počeli su pratiti mladolikog matematičara koji jednostavno i sugestivno objašnjava postotke, integrale, trigonometriju. Tako je matematičar Toni uskoro došao do nekoliko tisuća klikova dnevno. Način na koji rješava zadatke za srednju školu i državnu maturu učenici mogu naći i na Youtubeu i Facebooku , a da su Milunova videopredavanja zanimljiva i poučna, pokazuju i brojni komentari korisnika...


Otkrili ga studenti

Definitivno je najbolja preporuka mladom profesoru to što su ga “otkrili” upravo njegovi učenici. Student Nikola Mujdžić bio je oduševljen kako njegov profesor Milun predaje matematiku i pomislio je zašto i drugi ne bi imali priliku čuti njegova predavanja. Pozvao je profesora na kavu i rekao: “Profesore, mislim da imate potencijala. Šteta što nemate svoju web stranicu pa da i drugi vide da matematika ne mora biti bauk.”

I tako je počelo. Nakon tri dana su snimili prvi video “Jednadžbe”.

Nisu imali ni kameru ni ploču, snimali su mobitelom na faksu i profesor je imao popriličnu tremu, a danas, nakon godinu dana, postao je pravi profesionalac koji pred kamerama žustro i okretno niže brojeve po ploči i zdušno objašnjava matematičke zadatke. Snimio je 750 videa koji su pogledani više od 680.000 puta, oko 4000 dnevno.

Toni Milun je Splićanin koji živi i radi u Zagrebu. Deset godina predaje matematiku i statistiku na Sveučilišnom odjelu za stručne studije u Splitu - Nastavni centar Zagreb, a vanjski je predavač i na Privatnom ekonomskom fakultetu “Katarina Zrinski”.

Ravnatelji kažu da je Milun studentima najomiljeniji profesor. Funny Maths Team vodi se motom da znanje mora biti besplatno i dostupno svima, zato žele da se i profesori drugih predmeta povedu za primjerom Tonija Miluna i besplatnim videopredavanjima.
Na redu osmoškolci

- Reakcije studenata i učenika su odlične. Htio bih da matematika ne bude bauk i to mi je misao vodilja - kaže profesor Milun.

- Jednom mi se dogodilo da me kondukter u vlaku iz Gajnica tražio da mu detaljnije pokažem svoju mjesečnu kartu.

Mislio sam da sumnja da imam lažnu kartu, ali kad je pročitao moje ime, rekao je: ‘Toni Milun, pa hvala lijepo, uz pomoć vaših videa učio sam integrale i prošao ispit!’ - kaže profesor.

Iako je stručan i omiljen, nije dobio neku novu ponudu za posao, ali kaže da je vrlo zadovoljan na poslu koji radi. Završio je poslijediplomski, predaje studentima i snima videa. Nakon što do kraja obradi gradivo sva četiri razreda srednje škole, bacit će se na matematiku za osnovnoškolce.

 

Link na Tonijevu stranicu: http://www.tonimilun.com/

izvor: jutarnji.hr

O autoru
Danijel Folnegović
Author: Danijel FolnegovićWebsite: http://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Owner
Danijel Folnegović je oduvijek bio zainteresiran za sve što ima veze s paranormalnim. Zarazio se time tamo davne 1993. gledajući prvu epizodu serije Dosije X. Voli pisati o bilo ćemu zanimljivom od NLO-a, vanzemaljaca, teorija urote, teorije o drevnim vanzemaljcima i nerješenim misterijama. Također, ima strast prema SF serijama i filmovima, ali i nogometu. Pokretač je ove stranice i brine o njenom neometanom radu. Povremeno se pojavljuje kao gost u nekim TV i radio emisijama.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno