Petak 28 Siječanj 2022

Pretraga

Nova saznanja

SOLARNA OLUJA

07 Kol 2011
(Reading time: 1 - 2 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

    suncenasilustracija

 

Znanstvenici upozoravaju:

Idučega tjedna solarna oluja stvarat ce poteškoće telekomunikaciji i GPS-u

 

 

TRI VELIKE eksplozije na Suncu koje su se dogodile u proteklih nekoliko dana razlog su upozorenja znanstvenika iz američke vlade korisnicima satelitske, telekomunikacijske i električne opreme koji trebaju biti spremni na moguće poteškoće u radu u sljedećim danima zbog solarne oluje koja će se uskoro razviti.

"Solarna oluja koja slijedi bit će umjerene do jake razine", izjavio je Joseph Kunches, znanstvenik, prenosi Reuters. Dodao je kako bi ovaj tjedan solarna oluja mogla ugroziti komunikacije i GPS satelite te bi se mogla pojaviti i aurora borealis (polarna svjetlost) koja bi bila vidljiva od Minnesote do Wisconsina. "Na ljestvici od jedan do pet, nadolazeća oluja bit će vjerojatno označena razinom dva ili tri", rekao je Kunches.

Reuters navodi kako su ozbiljne poteškoće zbog Sunčeve aktivnosti vrlo rijetke, no u prošlosti je zabilježeno nekoliko slučajeva. 1989. godine, primjerice, oko šest milijuna Kanađana ostalo je bez struje, 1859. godine i tadašnja komunikacijska veza bila je u prekidu, a aurora borealis bila je vidljiva sve do Karipskih otoka.

Solarni maksimum očekuje se 2013. godine, a neki znanstvenici predviđaju kako će imati razorne katastrofalne posljedice.

 

Autor

H.A.

Preuzeto sa

www.index.hr

 

 

 

 

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

ako imate namjeru kupti novi nabildani mobitel od par hiljada kuna ili ipod,ili iphone,dobro promislite usta novac trosite,jer preko noci se mozemo vratiti u kameno doba,bez interneta ili mobitela ili rtv-a.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

Solarni, maksimum, očekuje, se 2013. godine

 

O autoru
Miro Sinj
Author: Miro SinjWebsite: https://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Glavni urednik stranice!
Miro Smolčić je krenuo kao čitatelj i gotovo odmah se stavio u službu prenositelja znanja. Od samih početaka je s nama i promoviran je u glavnog urednika stranice. Posebni su mu interes drevne civilizacije na ovim postorima i njihova povezanost sa teorijom drevnih vanzemaljaca.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno