Petak 8 Prosinac 2023

Pretraga

Prirodne znanosti

I kod nas se očekuju padaline i poplave u skorijoj budućnosti

22 Sij 2011
(Reading time: 1 - 2 minutes)

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 
Vietname

STRUČNJACI Europske unije najavljuju velike poplave i dramatično povećanje padavina u Srbiji u sljedećih 20 godina.

Šefica odsjeka za klimatske promjene u srpskom Ministarstvu životne sredine Danijela Božanić je kazala da su klimatolozi Europske unije najavili da će u sljedećih 20 godina područje Srbije biti najviše pogođeno velikim kišama i poplavama. Količina padalina će svake godine biti veća za 10 posto, a stanovnike ugroženih područja očekuju infekcije u nedostatak hrane, piše Press.

Sve su to posljedice klimatskih promjena u svijetu, a Balkan će biti jedan od najugroženijih. "Što se tiče Europe, postoji procjena da Balkan spada među regije koje će biti najviše ugroženi što se tiče padalina i poplava", kazala je Božanić i dodala kako su to procjene na temelju podataka iz prošlosti i najavljene

vremenske prognoze za sljedeće godine. Upozorava da u posljednjih 10 godina poplave nisu pogodile Srbiju samo dvije godine te će se one sigurno ponavljati i u budućnosti.

Budući da smo mi tu na koji kilometar od prognoza, postoji velika vjerojatnost i to da se i kod nas mogu očekivati slične nepogode. Nadam se samo da će nasipi uspjeti ipak zadržati veći dio tih voda koje su nam najavljene.

 

izvor: index.hr

prijete, nam, poplave, prirodne, prijetnje

O autoru
Danijel Folnegović
Author: Danijel FolnegovićWebsite: http://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Owner
Danijel Folnegović je oduvijek bio zainteresiran za sve što ima veze s paranormalnim. Zarazio se time tamo davne 1993. gledajući prvu epizodu serije Dosije X. Voli pisati o bilo ćemu zanimljivom od NLO-a, vanzemaljaca, teorija urote, teorije o drevnim vanzemaljcima i nerješenim misterijama. Također, ima strast prema SF serijama i filmovima, ali i nogometu. Pokretač je ove stranice i brine o njenom neometanom radu. Povremeno se pojavljuje kao gost u nekim TV i radio emisijama.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno