Srijeda 20 Listopad 2021

Pretraga

Znanstveni radovi

ANOMALIJA U ZEMLJINOJ MASI

07 Sij 2014
(Reading time: 1 - 2 minutes)

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

 zemlja_i_tamna_materija                                                                                           

 Prsten tamne materije okružuje našu planetu
Jedno od mogućih objašnjenja postojanja ove razlike je prsten tamne materije, 193 kilometra debeo, sa obujmom od 70 tisuća kilometara.

Nakon pomnih promatranja podataka koje su dobili sa GPS satelita iz orbite, geofizičari su ustanovili da Zemlja ima skriveni višak kilograma.
Znanstvenici sa Sveučilišta u Teksasu otkrili su anomaliju u masi naše planete, i objasnili su je postojanjem diska tamne materije koji oko ekvatora okružuje Zemlju.

Naime, treći planet od sunca je oko 0,008 posto masivniji nego što je utvrdila Međunarodna astronomska zajednica (po tim proračunima masa Zemlje je oko 5.972.000.000.000.000.000.000.000 kilograma), piše io9.com.

Jedno od mogućih objašnjenja postojanja ove razlike je prsten tamne materije, 193 kilometra debeo, sa obujmom od 70 tisuća kilometara, koji se prostire iznad ekvatora.

Teorija o postojanju prstena tamne materije oko naše planete nije ništa novo: još ranije su astronomi to spominjali kao jedno od objašnjenja anomalija u brzinama svemirskih sondi koje prolaze pored Zemlje.
preneseno sa
http://www.dnevno.hr/techno/znanost/110807-anomalija-u-zemljinoj-masi-prsten-tamne-materije-okruzuje-nasu-planetu.html


Nakon pomnih, promatranja, podataka, koje su dobili, sa GPS satelita iz orbite  

O autoru
Miro Sinj
Author: Miro SinjWebsite: https://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Glavni urednik stranice!
Miro Smolčić je krenuo kao čitatelj i gotovo odmah se stavio u službu prenositelja znanja. Od samih početaka je s nama i promoviran je u glavnog urednika stranice. Posebni su mu interes drevne civilizacije na ovim postorima i njihova povezanost sa teorijom drevnih vanzemaljaca.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno