Ponedjeljak 25 Listopad 2021

Pretraga

Znanstveni radovi

Izumljen umjetni benzin koji će koštati 1,6 kuna!

30 Sij 2011
(Reading time: 1 minute)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
benzinStigla je vijest koju će svi vozači dočekati s velikim oduševljenjem. Britanski znanstvenici proizveli su umjetni benzin koji će moći pokretati postojeće automobile i motore, a cijena će mu biti znatno niža od konvencionalnog benzina. Ujedno je novi benzin i ekološki prihvatljiviji.

Britanski znanstvenici usavršavaju umjetni benzin temeljen na vodiku koji će moći pokretati postojeće automobile i motore, a koji će koštati znatno manje od konvencionalnog benzina. Cijena će mu biti oko 1,6 kuna.

Vodik će u sastavu benzina potpuno zamijeniti ugljik, tako da neće biti ni emisije štetnih plinova, čime će umjetni benzin biti ekološki prihvatljiv i mnogo jeftiniji. Prvi testovi na cesti će biti obavljeni tijekom sljedeće godine, a novi benzin bi se mogao naći u prodaji za tri do pet godina.

Čak i sa svim porezima, litra umjetnog benzina neće koštati nešto više od pet kuna. Energija vodika se može iskoristiti sagorijevanjem ovog plina ili njegovim kombiniranjem s kisikom u gorivim ćelijama, kako bi se proizvela električna energija. Metode skladištenja vodika su za sada nesigurne i skupe, piše Daily Mail.

http://danas.net.hr
stvoren, umjetni, benzin, gorivo, budućnosti
O autoru
Author: Miro-sinjEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno