Utorak 19 Listopad 2021

Pretraga

Znanstveni radovi

OTKRIVENA TAJNA VJECNOG ŽIVOTA

11 Srp 2011
(Reading time: 1 - 2 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
    znanstvenik      

Slavni znanstvenik otkrio tajnu vječnog života: Uspjet ću izliječiti starost i doživjeti 1000 godina!

Priroda nije imala motiv učiniti nas besmrtnima. Zato je tu medicina.’

Želite li živjeti 150 godina? Ako je vjerovati kontroverznom britanskom znanstveniku Aubreyju de Greyu, pojava prpošnih i čilih 150-godišnjaka samo je pitanje trenutka .

Čovjek koji će doživjeti 150 godina već je među nama. A za dvadesetak godina mogli bi se roditi i prvi ljudi koji će doživjeti 1000 godina - izjavio je Aubrey de Grey novinarima u ponedjeljak navečer u Londonu. Kao i mnogo puta dosad, Greyeve izjave munjevitom su brzinom obišle svijet, pa mi je već u utorak ujutro urednik izrazio želju da napravim intervju s njim.

Baš će mi se De Grey javiti. Samo čeka novinarku Jutarnjeg lista - promrmljala sam, misleći u sebi kakvih se sve nemogućih misija neće dosjetiti moji urednici. Ipak sam se bacila u potragu za de Greyem te mu poslala e-mail s molbom za intervju. Na moje veliko iznenađenje, Aubrey de Grey javio se već nakon nekoliko sati i pristao na intervju.

Zainteresirao sam se za probleme starenja kada sam spoznao da će se teško naći biolozi koje to zanima. Zato sam im odlučio pomoći - rekao mi je Aubrey de Grey, koji je po zanimanju kompjutorski znanstvenik, a slovi kao jedan od medijski najeksponiranijih predstavnika “klana besmrtnika”.

Riječ je o skupini znanstvenika, inovatora i futurologa koji smatraju da se ljudski vijek može višestruko produljiti od sadašnjeg biološkog limita, koji se kreće oko 120 godina (rekorderka je Francuskinja Jeanne Calment koja je 1997. godine preminula nakon što je navršila 122 godine i 164 dana).

Nastavak

http://www.jutarnji.hr/aubrey-de-grey--uspjet-cu-izlijeciti-starost-i-dozivjeti-1000-godina/958231/

 

autor

Tanja Rudež

preuzeto sa

www.jutarnji.hr

 

rijec,je,o skupini,znanstvenika,inovatora,

O autoru
Author: Miro-sinjEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno