Petak 19 Kolovoz 2022

Pretraga

Znanstveni radovi

GLUPOST

02 Kol 2011
(Reading time: 1 minute)

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 
 evolucija


  

Mozgu fali energije

Dosegnuli smo vrhunac, nećemo biti pametniji?!

Profesori i istraživači s Cambridgea otkrili su da su naši mozgovi dosegnuli vrhunac kapaciteta. Tvrde kako postoji šansa da ljudski mozgovi postanu manji i vrate se na razinu naših predaka neandertalaca kako bi sačuvali energiju.

Ljudski mozak zahtjeva ogromne količine energije. Troši oko 20 posto ukupne energije koje troši ljudsko tijelo.

Koristi ju za odašiljanje električnih impulsa kako bi neuroni mogli komunicirati jedan s drugim. Da bismo postali pametniji mozak bi trebao još više energije i kisika, tvrde znanstvenici, a prenosi Smartplanet.com.

Znanstvenici također upozoravaju kako napredna tehnologija i kompjutori mogu pomoći ljudima da na neki način "rasterete" mozak te da uštede dio energije.

 

 

preuzeto sa

www.net.hr

 

mozgu, fali. energije, hrana, za, mozak

 

 

O autoru
Miro Sinj
Author: Miro SinjWebsite: https://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Glavni urednik stranice!
Miro Smolčić je krenuo kao čitatelj i gotovo odmah se stavio u službu prenositelja znanja. Od samih početaka je s nama i promoviran je u glavnog urednika stranice. Posebni su mu interes drevne civilizacije na ovim postorima i njihova povezanost sa teorijom drevnih vanzemaljaca.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno