Utorak 27 Veljača 2024

Pretraga

mala skromna pomoć gđi.Marijanki Parić Vunić

27 Pro 2011
(Reading time: 1 - 2 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Izvrtanje vrijednosti

osijek
Draga gospođo,


Vidjela sam vaš energični protest pred televizijskim kamerama protiv premještanja vašeg sina iz zatvora u Osijeku u zatvor u Lepoglavi.

Čula sam kako se žalite na veliku udaljenost i financijske poteškoće koje će vas ubuduće odvajati od vašeg sina i da mu ne ćete moći često dolaziti u posjetu. Vidjela sam također svu medijsku buku koju su podigli novinari i TVreporteri da bi vam pomogli. Spominjali su i druge majke koje se nalaze u istom položaju kaoi vi i pozivali su različite udruge za zaštitu ljudskih prava da vam pomognu...

 

Ja sam također majka i mogu razumjeti vaš protest i nezadovoljstvo. Želim se pridružitivašoj borbi, jer kao što ćete vidjeti, postoji isto tako velika udaljenost koja me razdvaja odmojega sina. I ja radim i malo zarađujem, i u istim sam financijskim poteškoćama, da bih ga posjećivala.

S mnogo žrtve, mogu ga posjećivati samo nedjeljom, jer sve ostale dane radim,pa i subotom, da bih prehranila porodicu i svoju djecu. Posjetit ću ga slijedeće nedjelje.Možda još niste shvatili da sam ja majka sina kojega je vaš sin okrutno ubio na benzinskoj stanici gdje je radio u noćnoj smjeni da bi zaradio za svoje studije i pomogao porodici.

Dok vi budete grlili i ljubili svojega sina, ja ću položiti nekoliko cvjetova i upaliti svijeću na njegovom skromnom grobu na gradskom groblju. Ah, skoro sam zaboravila ! Meni će oduzeti dio od moje skromne plaće da plate novi madrac vašem sinu, jer je iz protesta spalio dva prethodna madraca u zatvoru, u kojem ispašta okrutno ubojstvo koje je počinio zbog nekoliko tisuća kuna.Da završim, još uvijek kao majka, molim sve da proslijede ovo moje pismo, koliko god bilo intimno. Možda ćemo uspjeti zaustaviti ovo izvrtanje ljudskih vrijednosti. Ljudska prava bi trebala vrijediti samo za prave ljude.


Marijanka Parić Vunić Osijek

 

Ovo je pismo stiglo na mail i odmah smo ga bez  razmišljanja odlućili objaviti kako bi i ovako skromno koliko možemo pomogli gospođi Mirjanki, koja je ovako okrutno ostala bez dijeteta.

 

hrvatski, kazneni, zakon, izvrtanje, moralnih, vrijednosti

O autoru
Danijel Folnegović
Author: Danijel FolnegovićWebsite: http://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Owner
Danijel Folnegović je oduvijek bio zainteresiran za sve što ima veze s paranormalnim. Zarazio se time tamo davne 1993. gledajući prvu epizodu serije Dosije X. Voli pisati o bilo ćemu zanimljivom od NLO-a, vanzemaljaca, teorija urote, teorije o drevnim vanzemaljcima i nerješenim misterijama. Također, ima strast prema SF serijama i filmovima, ali i nogometu. Pokretač je ove stranice i brine o njenom neometanom radu. Povremeno se pojavljuje kao gost u nekim TV i radio emisijama.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno