Petak 8 Prosinac 2023

Pretraga

Američka mornarica izrađuje nove smjernice za prijavu NLO-a

27 Tra 2019
(Reading time: 3 - 5 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Službenici su također priopčili kako su pružili niz brifinga za više dužnosnike mornaričke obavještajne službe kao i za pilote koji su prijavljivali "čudne" susrete tijekom letova koji potencijalno mogu ugroziti sigurnost zrakoplova i posade.
Ratna mornarica SAD-a izrađuje nove smjernice za pilote i ostalo osoblje za prijave susreta s "neidentificiranim objektima", što je značajan novi korak u stvaranju formalnog procesa za prikupljanje i analizu neobjašnjenih viđenja - i njihovo destigmatiziranje.

mornaricauap2

Prethodno do sada neprijavljeni potez je odgovor na niz viđenja nepoznatih, izuzetno naprednih zrakoplova koji su upali u napadačke formacije zrakoplova američke ratne mornarice te prikupljali osjetljive vojne informacije preko sustava elektroničkog ratovanja, kaže služba.

"U posljednjih nekoliko godina zabilježeni su brojni izvještaji o neovlaštenim i / ili neidentificiranim zrakoplovima koji ulaze u različite vojno-kontrolirane dijelove i čuvani zračni prostor", navodi se u priopćenju Mornarice na pitanja portala POLITICO-a. "Zbog sigurnosnih razloga, mornarica i američko zrakoplovstvo ozbiljno shvaćaju ta izvješća i istražuju svako izvješće.
"Kao dio ovog nastojanja", dodaje se, "mornarica ažurira i formalizira proces kojim se izvješća o takvim sumnjivim upadima mogu uputiti nadležnim tijelima. Poruka novoj floti koja će detaljno opisati korake za izvješćivanje je u nacrtu projekta. "
Da budemo jasni, mornarica ne podržava ideju da su njezini piloti naišli na vanzemaljske letjelice. Ali, priznaje da je bilo dovoljno čudnih zračnih viđenja vjerodostojnih od visoko obučenih vojnih osoba te da ih je potrebno zabilježiti u službenim zapisima i proučavati - umjesto da ih se odbaci kao neke neugodne pojave iz područja znanstvene fantastike.
Chris Mellon, bivši službenik Pentagonove obavještajne službe i bivši službenik u Senatskoj obavještajnoj komisiji, rekao je da bi uspostavljanje formalnijih načina izvješćivanja onoga što vojska sada naziva "neobjašnjivim zračnim fenomenima" - sa "neidentificiranim letećim objektima" - bio "ogroman korak naprijed"
"Trenutno imamo situaciju u kojoj se NLO-i i NPO-ovi tretiraju kao anomalije koje treba ignorirati, a ne anomalije koje treba istražiti", rekao je. "Imamo sustave koji isključuju te podatke i odbacuju ih."
Na primjer, Mellon je rekao da “u mnogim slučajevima [vojno osoblje] ne zna što učiniti s tim informacijama - kao što su satelitski podaci ili radar koji vidi nešto što se kreće iznad brzine 3maha što ne može biti tradicionalni zrakoplov ili projektil. "

mornaricauap1
Razvoj dolazi usred sve većeg interesa članova Kongresa nakon otkrića portala POLITICO i New York Times-a krajem 2017. godine da je Pentagon osnovao poseban ured unutar Obrambene obavještajne agencije za proučavanje NPO-a na zahtjev nekoliko senatora koji tajno izdvajaju sredstva istraživanje.
Taj je ured potrošio oko 25 milijuna dolara na niz tehničkih studija i procjenu brojnih neobjašnjivih upada, uključujući i onaj koji je trajao nekoliko dana, a koji je uključivao USS Nimitz Carrier Strike Group 2004. U tom slučaju, borbene zrakoplove Mornarice su nadmašili neidentificirani zrakoplovi koji su letjeli na način koji se čini da prkosi svim zakonima poznate fizike.
Raytheon, vodeći dobavljač sustava obrane, koristio je izvješća i službeni videozapis Ministarstva obrane o viđenjima na obali Kalifornije kako bi proizveo jedan od svojih najsofisticiranijih radarskih sustava za hvatanje fenomena.
Ured za istraživanje NLO-a u Pentagonu, poznat kao Napredni program identifikacije prijetnji u svemiru, službeno je ugašen 2012. godine kada mu je kongres uskratio sredstva.
Međutim, sada sve više zastupnika postavlja pitanja, o ovakvim izvješćima Mornarice.
"Kao odgovor na zahtjeve za informacijama članova Kongresa i osoblja, dužnosnici mornarice pružili su niz obavijesti visokih dužnosnika mornaričke obavještajne službe, kao i pilota zrakoplova koji su izvijestili o opasnostima za sigurnost zrakoplovstva", navodi se u priopćenju ove službe.

mornaricauap3
Mornarica je odbila identificirati tko je točno obaviješten, niti će dati više detalja o smjernicama za izvješćivanje koja se pripremaju za flotu. Zrakoplovstvo zasada nema komentara.
Zagovornici tretiranja takvih viđenja kao potencijalne prijetnje nacionalnoj sigurnosti dugo su kritizirali vojne vođe zbog toga što su ovoj pojavi dali relativno malo pozornosti i što su ohrabrivali kulturu u kojoj se pilot osjeća da bi govorenje o tome moglo ugroziti njegovu karijeru.
Luis Elizondo, bivši dužnosnik Pentagona koji je vodio tzv. Ured AATIP-a, požalio se nakon što se povukao iz državne službe da je pristup Pentagona prema tim neidentificiranim zrakoplovima bio previše blag.
"Ako ste u prometnoj zračnoj luci i vidite nešto što biste trebali reći, onda to nešto i kažete osoblju zračne luke", reče Elizondo. "S pripadnicima vojske to je sasvim suprotno: 'Ako nešto vidite, nemojte ništa reći.'"
Dodao je kako ti tajanstveni zrakoplovi "nemaju repni broj ili zastavu - u nekim slučajevima čak ni rep - to su cvrčci. Što će se dogoditi za pet godina ako se ispostavi da su to izuzetno napredni ruski ili kineski zrakoplovi?"
Elizondo će biti predstavljen u nadolazećoj dokumentarnoj seriji o istraživanju NLO-a u Pentagonu koje je nadgledao. Kazao je kako će serija od šest dijelova otkriti najnovija viđenja NLO-ova od strane desetaka vojnih pilota.

Više o samoj seriji smo pisali ovdje

I Elizondo i Mellon su uključeni u Akademiju umjetnosti i znanosti To The Stars, koja podržava istraživanja u objašnjavanju tehničkog napretka koji su pokazali ti NLO-ovi.

Izvor: https://www.politico.com/story/2019/04/23/us-navy-guidelines-reporting-ufos-1375290

new-paradigm.ws

lujanarchivosovni.blogspot.com

mirror.co.uk

O autoru
Danijel Folnegović
Author: Danijel FolnegovićWebsite: http://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Owner
Danijel Folnegović je oduvijek bio zainteresiran za sve što ima veze s paranormalnim. Zarazio se time tamo davne 1993. gledajući prvu epizodu serije Dosije X. Voli pisati o bilo ćemu zanimljivom od NLO-a, vanzemaljaca, teorija urote, teorije o drevnim vanzemaljcima i nerješenim misterijama. Također, ima strast prema SF serijama i filmovima, ali i nogometu. Pokretač je ove stranice i brine o njenom neometanom radu. Povremeno se pojavljuje kao gost u nekim TV i radio emisijama.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno