Petak 8 Prosinac 2023

Pretraga

Ancient Aliens Theory

Predkolumbovska drevna letjelica

25 Stu 2012
(Reading time: 4 - 7 minutes)

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 
aal1

Zlatne relikvije ili artefakti pronađeni su na podrućju od centralne Amerike, pa do obala Južne Amerike, Okvirno se pretpostavlja da datiraju negdje od 500 do 800g., ali pošto su napravljeni od zlata točnu starost je nemoguće odrediti. Kako got,  sigurni smo da su stariji više od 1000g.

 

--Ovaj artefakt je proglašen kao reprezentativni primjerak indijanske umjetnosti, ali ono što je nama posebno zanimljivo je to da neodoljivo slići na mlazni avion ili neku svemirsku letjelicu.

Kako se vidi na slici artefakt je u najmanju ruku dvoznačnog izgleda, arheolozi označavaju takve objekte kao zoomorphic ili kao na one koji posječaju na životinjsko porijeklo. Naše je pitanje, koju bi to životinju trebalo predstavljati?

 

Kada se slični predmeti usporede sa životinjama koje obitavaju na tom području, vrlo se lako dolazi do vrlo preciznim sličnosti i nije teško zaključiti o kojoj se životinji radi, ali ovaj naš predmet koji promatramo ipak najviše liči na moderni mlažnjak, što će se kasnije i u praksi dokazati.

aal2

Postoji nekoliko tipova životinja koje lete – ptice, insekti, nekoliko vrsta majmuna(više rade kao jedrilice), oposumi i pokoji gušter, ali također samo kao jedrilica, nema uzgona. Postoje i neke vodene životinje, za koje se čini da lete kroz vodu. Eventualno morski pas u napadu, kit ubojica i dupin. Ali kad ih sve pobrojimo kako ih možemo usporediti sa ovom fotografijom??? Kada uz najbolju volju sve uzmemo u obzir jednostavno se ne vide neke velike sličnosti(barem ih ja ne vidim). Kako se vidi na donjoj slici objekt očito nema nikakve sličnosti sa ribama, ali sa mehaničkim „pticama“ ima dosta poveznica.

Struktura na stražnjeg dijela puno više podsiječa na rep mlaznog aviona nego na rep ribe!!! Za ove dvije spirale na krilima možemo reč da sliće stiliziranim očima, nešto slično kao kod pauna ili neke takve ptice, ali to je samo kad predmet gledamo sa gornje strane. Sad se postavlja slijedeće pitanje, što predstavlja ova udubina oko vrata?

aal6

 

aal4

Za mene može imati dvojako značenje, ako ste prihvatili teoriju da se radi o nekom tipu mlaznog aviona. Ili je to kokpit sa uzdignutim staklom, ali u kontra smijeru, ne kao kod današnjih mlažnjaka ili se tu radi jednostavno o tipu letjelice koja je tako iskonstruirana.

Što bi se dalo zaključiti kad gledamo artefakt sprijeda?

Ne može se reč da podsječa na ribu, jer sve poznate ribe imaju oći sa svake strane tijela, a i di je tu leđna peraja? Što predstavlja struktura na podtrbušju, a i ova krila sa lijeve i desne strane su prevelika da bi mogli reč da se tu radi o nekoj  vrsti ribe. Meni osobno izleda ko vojni mlažnjak, ali bez prozora iznad kabine, a ove oči mogu predstavljati svijetla, ona signalizacijska svijetla što svaki avion mora imati. Sad zašto se nalaze u kabini nemam pojma ali tako mi izgleda.  Ništa me ne navodi do zaključka da bi se tu radilo o nekoj vrsti životinje, baš mi se po glavi mota 100 čuda, ali ništa što bi mogo makar prisličiti ovom artefaktu.

Znači ako smo odbacili mogučnost da sigurno nije životinja, došli smo u sljepu ulicu. Zato su kolege dale artefakt na analizu jednom od naboljih arhitekata vojnog zrakoplovstva g.Arthuru Youngu koji je cijelu profesionalnu karijeru proveo u Bell-u i tamo dizajnirao mnoge od danas naraširenijih helikoptera. Njegova stručna analiza je potvrdila da artefakt ima mnogo sličnosti sa modernom arhitekturom zrakoplova, pa ju je čak i proširio i predstavio nove zaključke o kojima nitko nije prije vodio računa. Prije nego opišemo njegove zaključke, moramo naglasiti da mu nitko nije rekao o ništa o artefaktu, tako da ga je objektivno sagledo. Kad je čuo da se radi o 1000 g. staroj stvari bio je vidno šokiran.

Zaključci njegove analize bili su otprilike slijedeći: ¨Potvrđujem da artefakt posjeduje mnoge povezne točke sa današnjim modernim zrakoplovima, ali postoji i nekoliko stvari koje to mogu dovesti u pitanje. Krila se čine kao da su na krivim pozicijama – trebala bi biti više prema naprijed tako da zadovolje ¼ korda prema centru težišta zrakoplova. Nos također ne slični ni na jedan tip zrakoplova, tako dok večina dijelova sugerira na zrakoplov, ipak postoje dijelovi koji potkopavaju takvu teoriju.¨

Na kraju se i sam poigrao maštom i dao neke prijedloge za što bi takav oblik nosa mogao poslužiti. Nacrtao je ovu skicu na kojoj se jasno vidi da je sve to moglo poslužiti kao ispušni sustav sa pmičnim djelovanjem, radi lakšeg manevriranja u svemiru?  Za uzgon sa zelje mu treba potisak kao na donjoj skici, ali u svemiru gdje je vakuum, tamo se ipak može puno bolje iskoristiti ovakva šema pogona. Recimo da je nos sam motor i letjelica postigne veliku brzinu i onda treba naglo zakočiti ili brzo promijeniti smjer kretanja, kako bi se to najbrže moglo obaviti?

aal5
Kad se sve stvari uzmu u obzir, ovdje bi se moglo raditi o nekakvoj letjelici koja ima dvojako svojstvo. Po meni jedna bi bila kad je nos spušten ispod letjelice i očito radi kao klasični mlazni avion, gdje je potisak na stražnjoj strani letjelice. Druga konfiguracija bi bila ona kad je taj motor ispred letjelice, po meni osobno vrlo slići na space shutle kad  manevrira u svemiru, jer mu ipak treba puno manje energije za okrete, nego što to treba avionu na zemlji. Glavni je razlog naravno gravitacija, koja svaku stvar vuče prema sebi. Ovakva konfiguracija je idealna za kočenje i vjerojatno puno manevara koje mora izvoditi u svemiru.  


Postoje mnoge kuture i religije koje spominju leteće objekte, najpoznatije, odnosno najljepše opisani takvi objekti nalaze se u Indijskim epovima. Jedan od njih je Mahábhárata, zatim Bhágavata Purána i na kraju najpoznatiji Rámáyana. Takvi leteći objekti su nazvani vimánas odnosno vimane. Postoje vrlo lijepi opisi takvih letjelica i u drugim knjigama, pogotovo u Bibliji, pogotovo u nekim apokrifnim dijelima. U knizi Ezekielovoj čini nam se da se dogodio susret čovjeka koji nije bio svijestan današnje tehnologije sa uređajem koji mu se morao učiniti čudesnim. Ne smijemo sa podsmjehom čitati „svete“ knjige, nego se moramo staviti u cipele tih ljudi koji su pisali spise. Zamislite samo da ne poznajete današnju tehnologiju, a morate opisati uzljetanje space shutlea? Osobno sam krenuo tim putem i vjerujte opis je bio jako sličan događaju koji ću opisati u nekom slijedečem postu.

No da se vratimo nakratko na Ezekiela, on je opisao susret sa Bogom, koji se spustio sa cijelom svitom anđela. To je jedini način na koji je to on mogao opisati, njegov jezik nije imao rijeći za avion, helikopter, kapsulu, svemirsko odijelo ... znate na što mislim. Nije se u tom opiso čak morao nužno opisivati susret sa nekom vanzemaljskom civilizacijom, što ako je opisivao susret sa još nekim dijelom preostale civilizacije poslije opčeg potopa, koja je nekako izbjegla u svemir, pa se vratila?

Zanimljiva mi je tu i knjiga o Enoku, sinu Metuzalema koji potjeće od samoga Kaina. On opisuje, ali samo u slavenskim biblijama, u grčkima se to ne spominje, ne samo nekakve leteće objekte, nego i kako je bio u toj letjelici i letio svemirom. Enok je letio nekoliko dana u letjelici, a kad se vratio na zamlju, prošla su mnoga stoljeća.

Ovo sve spomenuto su amo neki dijelovi gdje se spominju razne letjelice u drevnim knjigama. E sad ako zanemarimo loše prijevode, zanemarimo ograničen jezik koji nije poznavao mnogo rijeći, vidjet čemo da se letenje u antičko doba nije samo spominjalo kao ideja, već je to doslovce bilo pravilo.

 

Na nagovor čitatelja, u članak ubacujemo i video da uživo vidite da prića ima smisla ...

 

O autoru
Danijel Folnegović
Author: Danijel FolnegovićWebsite: http://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Owner
Danijel Folnegović je oduvijek bio zainteresiran za sve što ima veze s paranormalnim. Zarazio se time tamo davne 1993. gledajući prvu epizodu serije Dosije X. Voli pisati o bilo ćemu zanimljivom od NLO-a, vanzemaljaca, teorija urote, teorije o drevnim vanzemaljcima i nerješenim misterijama. Također, ima strast prema SF serijama i filmovima, ali i nogometu. Pokretač je ove stranice i brine o njenom neometanom radu. Povremeno se pojavljuje kao gost u nekim TV i radio emisijama.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno