Utorak 27 Veljača 2024

Pretraga

Ancient Aliens Theory

Što je „vimana“?

27 Ožu 2014
(Reading time: 2 - 4 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

vimana1

 

Proučivši oko pedeset opisa koji se mogu naći u „Mahabharati“, sir Dezmond Lesli, pilot Britanske kraljevskog zrakoplovstva  za vrijeme Drugog svjetskog rata, rođak Winstona Cherchila i autor više knjiga o NLO-ima, zaključio je da su drevne „Božanske kočije“ koje se spominju ustvari vozila na antigravitacijski pogon i u isto vrijeme moćno oružje nalik nuklearnim bombama sa smrtonosnim zračenjem.

 

Izveštaji o njihovom djelovanju u „Vedama“ podudaraju se sa efektima atomskih bombi bačenih na Hirošimu i Nagasaki.

 


„Vimana“ je, prema „Mahabharati“, imala 12 lakata u promjeru (jedan lakat: 45,72 cm), i četiri velika kotaća. U „Ramajani“ se kaže da su bile kružnog ili cilindričnog oblika, sa dva kata i sa „brodskim prozorima“. Što se tiče borbene spremnosti, osim „zasljepljujućih projektila“, epovi govore o smrtonosnoj zraci, „svjetlosnom koplju“, koje bi, usmjereno na metu, smjesta je u potpunosti uništavalo.

vimana2 „Bogovi“ su vodili čitave zračne bitke, u kojima su njihove „kočije“ mogle da se koriste na razne načine: „godha“ – da bi letjelica bila nevidljiva za neprijatelja, „paroksha“ – da paralizuje druge „vimane“, „pralaya“ – da odašilje silu, po svemu nalik električnoj, koja uništava sve pred sobom, „taara“ – kada se kamuflira u vodi i zraku i postaje nevidljiva za ljudsko oko, „jalada roopa“ – služi letjelici da izgled oblaka, i tako dalje. „Vimane“ su mogle se kretati po zraku i ispod vode, ali i napustiti zemljinu atmosferu i otisnu se u svemirski prostor.
Iako izveštaji o drevnim letećim spravama dolaze iz Indije, prije nekoliko godina jedan sanskritski dokument pronađen je u Lasi, na Tibetu, i poslat na Univerzitet u Čandrigar gdje ga je prevela dr Rut Rejna. Ona je nedavno izjavila da spis sadrži uputstva za izgradnju međuzvjezdanih svemirskih brodova, koji se kreću pomoću nepoznate sile „laghima“, čije se dijelovanje može okarakterizirati kao antigravitacijsko! Manuskript takođe otkriva tajnu „antime“ – „plašta nevidljivosti“, i „garime“ – „kako postati težak poput planine od olova“!

Da li je otkriveno „tajno oružje“?

vimana3
„Povod američkog angažiranja u Iraku bila je navodna upotreba „oružja za masovno uništenje“, ali cilj je u stvari bilo otkrivanje antičkih tehnologija u zemlji kojom je hodao Gilgameš i da se na mjestima gdje su u prošlosti sljetali vanzemaljci dokopaju njihovog naoružanja. Ista potraga dešava se i u Afganistanu“ - ovu fantastičnu tvrdnju iznosi Steav Kvejl, čovjek prijeko kojeg je priča o „vimani“ nađenoj u pećini dospjela u javnost. 
Kvejl je poklonik i propovjednik „teorije zavjere“, a po mnogima anarhist i samoprozvani prorok. Ima svoju stranicu  stevequayle.com i radio šou, a sa Džordžom Norijem često vodi radio emisiju „Od obale do obale“. Napisao je veći broj knjiga posvećenih tragovima drevnih vanzemaljaca sa drugih planeta i postojanju divova u prošlosti, a samo tri tjedna prije nego što su pripadnici sekte Aum Šinrikjo izveli napad nervnim plinom u tokijskoj podzemnoj željeznici, najavio je da će se uskoro dogoditi veliki biološki ili kemijskih napad u jednom od najvećih gradova svijeta! Godinu dana prije terorističkog napada na New York, kada su srušene „Kule bliznakinje“, Stiv Kvejl upozoravao je da će radikalni islam izvesti udar koji će svijet praktično uvući u Treći svjetski rat.

vimana4Po njemu, genetičkim inžinjeringom stvoreni virusi prijedstavljaju smrtnu opasnost po čovječanstvo. 
Što se tiće nalaza u Afganistanskoj pećini, potvrdu za svoje pretpostavke Stiv Kvejl nalazi i u podatku da je prilikom otkrića letjelice tadašnja državna tajnica Hilari Klinton pozvala sve ambasadore na povjerljivi razgovor u Washington, a za vojnike koji su „nestali u vremenskom oknu“ on sumnja da su zapravo uklonjeni kako ne bi objelodanili veliku tajnu onoga što se naziva „Četvrtim Rajhom“ kada govori o Sjedinjenim Američkim Državama. 
S obzirom da je tehnologija vanzemaljaca služila ponajviše, čini se, u ratne svrhe, Kvejl uspoređuje američku potragu za „tajnim oružjem“ sa onim čije je korištenje gotovo do posljednjeg dana rata najavljivala nacistička Njemačka. Hitlerovi znanstvenici, naime, naveliko su se bavili izučavanjem drevnih istočnih spisa, i nije isključeno da su bili na tragu primjene neke vrste „laghime“ – antigravitacijske sile za pogon letjelica i da su stvorili takozvane „leteće tanjure“, ali nisu uspjeli da otkriće primjene kako bi preokrenuli tok rata u svoju korist.

Može se samo zamisliti što bi značilo ako je točno da su se Amerikanci u Afganistanu dokopali nečeg sličnog?!

O autoru
Danijel Folnegović
Author: Danijel FolnegovićWebsite: http://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Owner
Danijel Folnegović je oduvijek bio zainteresiran za sve što ima veze s paranormalnim. Zarazio se time tamo davne 1993. gledajući prvu epizodu serije Dosije X. Voli pisati o bilo ćemu zanimljivom od NLO-a, vanzemaljaca, teorija urote, teorije o drevnim vanzemaljcima i nerješenim misterijama. Također, ima strast prema SF serijama i filmovima, ali i nogometu. Pokretač je ove stranice i brine o njenom neometanom radu. Povremeno se pojavljuje kao gost u nekim TV i radio emisijama.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno