Utorak 27 Veljača 2024

Pretraga

Ancient Aliens Theory

Antička letjelica pronađena u pećini?!

19 Ožu 2014
(Reading time: 2 - 4 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

vimana-ufo-ancientPiše Miodrag Radojčin

Priča, koja je sama po sebi bizarna i podsjeća na fantastiku, nije nova, ali se kao senzacija uporno vrti na Internet stranicama i, kako se čini, zainteresiranost za nju ne smanjuje se prolaskom vremena. Lansirana je krajem 2011. godine i vezuje se za tvrdnju da su najpoznatiji svjetski državnici u isto vreme osjetili potrebu da posjete Afganistan – Vladimir Putin, Angela Merkel, Obama i David Cameron, dok je izuzetak bio tadašnji francuski prijedsjednik Nikolas Sarkozi koji se već nalazio u posjeti Indiji, ali je nakon toga požurio da američkim vojnim avionom stigne u afganistansku ratnu zonu.


Šta je to što je navelo najmoćnije ljude svjeta i čelnike svjetskih sila da poduzmu ovakvo putovanje? Da li samo državnički poslovi i interesi i uobičajena problematika vezana za ovo politički trusno područje, ili je postojao i neki cilj o kojem javnost nije bila obavještena uobičajenim protokolarnim izvještajima? 
Za okupljanje u Afganistanu, smatraju prije svega zagovornici „teorije zavjera“, među koje spada i Stiv Kvejl, poznati američki radio voditelj emisije „Od obale do obale“ (From Coast to Coast) i autor brojnih izdanja o drevnim tehnologijama vanzemaljaca na Zemlji, morao je postojati neki mnogo jači razlog. A to je, ni manje-ni više, nego senzacionalno otkriće do kojeg su došli američki vojnici u jednoj od zabačenih pećina u afganistanskoj pustoši, svrstano pod oznaku „strogo povjerljivo“, ali su neki detalji priče ipak „procurili“ u javnost. O tome šta se zaista dogodilo, nema, doduše, nikakvih potvrda, ni službenih ni neslužbenih, ali isto tako ni demantija, što daje krila raznim prijetpostavkama, pa između ostalog i onoj da zapadne sile na tlu Afganistana, ali i Iraka, drevne Perzije, u stvari tragaju za nečim mnogo vrednijim nego što su naftni i drugi resursi! Da li su u tome uspjeli, poslje ovog događaja - ostaje da se nagađa.

Nestali u „vremenskom oknu“

zaratrustaU jednoj od uobičajenih terenskih misija u pustinji Afganistana, grupa vojnika krenula je ispitati pećinu na koju su usput naišli. Ono što su tamo vidjeli bilo je leteći stroj, po svemu nalik onima koje se u drevnim indijskim epovima kao što su „Mahabharata“ i „Ramajana“ opisuju kao „vimane“. Istovremeno, ona je po obliku bila slična takozvanim „neidentificiranim letećim objektima“, popularno nazvanim „leteći tanjuri“, koji se intenzivno viđaju širom svijeta, pogotovo od završetka Drugog svjetskog rata.
Kontroverzni i šturi izveštaji navode da su vojnici pokušali da je iznesu iz pećine, ali su naišli na ono što su upućeni prijenosioci i interprijetatori zbivanja nazvali „vremenskim oknom“, kojim je naprava bila zaštićena, i da je tom prilikom „najmanje osam američkih vojnika nestalo“ – kako i gdje, nije opisano.
Ono što se još prijenosi i što čitavom slučaju daje dodatnu dozu tajanstvenosti jest tvrdnja da to nije bilo koja pećina u Avganistanu, nego upravo ona u kojoj je kao isposnik boravio čuveni prorok i filozof Zoroaster (Zaratustra ili Zaratuštra), osnivač religije zoroastrizma, za kojeg se prijetpostavlja da je živio između 1200. i 1110. godine prije naše ere! Njegovo prisustvo u pećini, navodno, potvrđuju natpisi pronađeni u njoj!

Na ovome se izveštavanje o događaju završava i nema podataka ni o tome šta se dalje dogodilo sa napravom, niti šta je vojska poslje svega poduzela, ali tu tek počinje misterija. Prije svega, šta prijedstavlja „vremensko okno“ – da li je u pitanju portal u druge svjetove, odnosno dimenzije i da li je njegova svrha da zaštiti letjelicu, ili ona emitira određeno energetsko, gravitacijsko ili radiotalasno polje, koje je bilo fatalno za neoprezne pripadnike američkih vojnih snaga? Neki ovo polje povezuju sa čuvenim „Filadelfijskim eksperimentom“ iz 1943. godine, kada su, prilikom pokušaja teleportacije broda, takođe nestali članovi posade. 
Ima sugestija da je možda u pitanju ista sila kojom je Edvard Lidskalnin u Homstidu na Floridi između 1923. i 1951. godine podigao misteriozni Koralni zamak. Tajanstveni Litvanac je bez upotrebe bilo kakvih tehničkih pomagala podizao veoma teške kamene blokove, ukupno prijeko hiljadu tona, a tvrdio je da je otkrio „tajno znanje drevnih civilizacija“ kojim su, pored ostalog, izgrađene i egipatske piramide. Na žalost, neobični Litvanac ovo znanje je sa sobom odnio u grob.
Energetska barijera, dakle, koja je zaštitila „NLO“ od američkih vojnika, mogla bi imati  višestruku namjenu – i kao vremenski portal koji ne dozvoljava pristup letjelici, ali i jedinstveno „polje sile“ koje može po potrebi da se koristi i za pomicanje i prenošenje veoma teških i masivnih objekata. U pitanju je, kako se vjeruje, antigravitacijsko djelovanje, princip po kojem su funkcionirale i drevne indijske letjelice „vimane“. 

O vimanama više u slijedećem članku ...

O autoru
Danijel Folnegović
Author: Danijel FolnegovićWebsite: http://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Owner
Danijel Folnegović je oduvijek bio zainteresiran za sve što ima veze s paranormalnim. Zarazio se time tamo davne 1993. gledajući prvu epizodu serije Dosije X. Voli pisati o bilo ćemu zanimljivom od NLO-a, vanzemaljaca, teorija urote, teorije o drevnim vanzemaljcima i nerješenim misterijama. Također, ima strast prema SF serijama i filmovima, ali i nogometu. Pokretač je ove stranice i brine o njenom neometanom radu. Povremeno se pojavljuje kao gost u nekim TV i radio emisijama.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno