Četvrtak 21 Listopad 2021

Pretraga

Buđenje znanja

Planet X aka NIBIRU: Približavanje i naginjanje Sunčevog sustava?

12 Tra 2019
(Reading time: 4 - 7 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 


Caltech-ovi znanstvenici pronašli su dokaze koji ukazuju na to da možda postoji "Planet X" duboko sakriven u Sunčevom sustavu.
Ovaj hipotetski planet veličine Neptuna kruži oko našeg Sunca u visoko izduženoj orbiti daleko iznad Plutona.

planetx1
Objekt koji su znanstvenici nazvali "Deveti planet" mogao bi imati masu oko 10 puta veću od Zemlje i prosječno je oko 20 puta udaljeniji od Sunca nego Neptun.
Može potrajati između 10.000. i 20.000. zemaljskih godina da se napravi jedna puna orbita oko sunca. Njegovo postojanje otkriveno je gravitacijskim efektima koje ima na najudaljenijim objektima poznatim u Sunčevom sustavu.

 

planetx2
Astronomi s Australskog nacionalnog sveučilišta istražuju četiri nepoznata objekta, od kojih svaki može biti kandidat za novi, još nepoznati planet u našem Sunčevom sustavu.
Pretraživanje je već pronašlo dvije manje planete.
To dokazuje da bi ovaj pristup mogao naposljetku dovesti do oktriča Devetog planeta i potvrditi neke "naše" teorije koje imamo, kažu.


Profesor Mike Brown i istraživači u Caltec-u nedavno su zaključili postojanje tajanstvenog planeta utemeljeno na orbitalnim anomalijama koje se vide u objektima u Kuiperovom pojasu, području u obliku diskova kometa i drugih većih tijela izvan Neptuna. Nazvali su ovaj planet Planet Devet.

Brad Tucker and Brian Cox cropped2 1 768x432 Astronomi Australskog nacionalnog sveučilišta ANU!


No, u našem Sunčevom sustavu postoji mnogo misterija koje okružuju dodatne planete i jesu li te dvije teorijske planete iste za raspravu?
Daniel Whitmire, umirovljeni profesor astrofizike koji sada radi na Odjelu za matematičke znanosti Sveučilišta u Arkansasu, sugerira da planet, koji se također naziva 'Planet X', pokreće kometne rafale koji mogu biti povezani s masovnim izumiranjima na Zemlji u razmacima od približno 27 milijuna godina.
Dr. Whitmire je rekao da nova otkrića nikako ne isključuju planet kakav je opisao u svom izvornom radu.

"OSIJEČAM SE VRLO POZITIVNO OKO NOVIH DOKAZA O PLANETI X, IAKO SADA NEKE NAŠE PROCJENE NISU U SKLADU S TRENUTNIM SHVAČANJEM PUTANJE PLANETE X. MADA, POSTOJANJE JOŠ JEDNOG MANJEG PLANETA S PLANETOM X BI MOGLO OBJASNITI ANOMALIJE U PUTANJAMA OBJEKATA U KUPIEROVOM POJASU.


Dr.Robert S. Harrington, bivši šef US Naval Observatorija, izračunao je nekoliko parametara Planete X i njezine orbite.
Harrington je započeo s poremećajima u orbiti Neptuna i Urana, znajući da Pluton ne može nikako biti odgovoran za njih!

Kuiperbelt 768x501

Oni koji su upoznati ili sa spisima Zecharije Sitchina ili s trenutnim internetskim šuškanjima o “povratku Planete X” vjerojatno su upoznati s riječju “Nibiru”.
Prema samoproglašenom poznavatelju drevnih jezika Zechariji Sitchinu, Sumerani su znali za dodatni planet izvan Plutona.
Ovaj dodatni planet nazvan je Nibiru. Sitchin dalje tvrdi da Nibiru prolazi kroz naš Sunčev sustav otprilike svakih 3600 godina.
Neki pobornici u Sitchinovoj teoriji također navode Nibiru kao "Planet X", ime koje je dano planetu koji se navodno nalazi unutar našeg Sunčevog sustava, ali je daleko od Plutona.
Pristalice "hipoteze povratka Planeta X" vjeruju da će povratak ovog lutajućeg planeta donijeti kataklizmičke posljedice na zemlju.

nibiru via lactea sitchin

Prema Sitchinu planet Nibiru, koji se u Sumerskoj mitologiji nazivao Dvanaestim planetom(Sumerani su brojali i Pluto, Sunce i Mjesec kao planete) je bio dom tehnološki napredne civilizacije nazvane Annunaki(Oni koji su sišli s nebesa), u knjizi Postanka, oni su nazvani Nefilima.
Napisao je u svojoj knjizi "Deveti planet" kako su nas prvi puta posjetili prije otprilike 450 000 godina, tražeči minerale, osobito zlato, kojeg su pronašli u ogromnim količinama na području Afrike. Prvi Anunnakiji su bili radnici na kolonijalnoj ekspediciji na našem planetu, a originalno potječu s planeta Nibiru ili Devetog planeta ili Planeta X!

Annunaki 3

Iz analize drevnih klinastih tekstova, Sithin je zaključio da se Nibiru nalazi na izrazito ekscentričnoj putanji oko našeg Sunca, gdje je sakriven večinu svog putovanja daleko iza Plutona!
Njegova putanja, kada uđe duboko u sunčev sustav završava negdje u "praznom" prostoru između Marsa i Jupitera i onda se ponovno vrača u svoju duboku orbitu.
Nadalje, prema Sitchinu, planet Nibiru nije bio izvorni član Sunčevog sustava, kada je Sunčev sustav formiran, nego je naknadno dolutao unutra i tu se zadržao zahvaljujući sunčevoj gravitaciji.


Bitna astronomska pripovijest koju Sitchin predstavlja iz svoje studije: "Klinasta tablica" o ranoj fazi formacije Sunčevog sustava, zapravo je, nastala na temelju mitoloških opisa različitih bitaka između moćnih bogova na nebesima.
Sitchin aktivno interpretira priče o ratovima i intrigama između raznih bogova, koji se odnose na stvarne nebeske događaje, npr. dva boga se sukobljavaju u bitci, znači da se dvije planete fizički sudaraju jedna sa drugom. Ukratko, Sitchinova pripovijest, s pripadajućim dijagramima iz njegovih knjiga, je sljedeća: "MEzopotamijski i Biblijski izvori potvrđuju snažan dokaz da planeta ima orbitalno razdoblje od otprilike 3600. godina. Broj 3600 je pisan i opisivan u drevnom Sumeru kao veliki krug. Također, Savršeni krug označava i Završeni ciklus. Ta teza ne mora biti potpuno mjerodavna.

3063E57E00000578 3408618 The putative ninth planet at 5 000 times the mass of Pluto is su a 10 1453321327079


U suštini, čini se da se Sitchin u cijelosti slaže da Harringtonovom procjenom za masu Planet X, tvrdeći da to mora biti Nibiruova masa, pod njegovim vlastitim sustavom.
Međutim, važno je napomenuti da su svi ostali ključni elementi orbite koje je predložio Harrington, okrutno odbačeni od strane Sitchina.
Najočitiji je naravno predloženi orbitalni vremenski period Planeta X. Harringtonova vrijednost od 1019 godina značajno se razlikuje od Sitchinove predložene vrijednosti od 3600 godina. Doista, sama orbita, kako ju je opisao Harrington, ni na koji način ne odgovara Sitchinovoj, što bi dovelo do dubokog prodora Planeta X u unutarnji Sunčev sustav.

nnpp1 768x398

Važno je napomenuti da kad su znanstvenici izradili svoje radove i razvili svoja rješenja za Planet X, bili su potpuno nesvjesni postojanja asteroidnog pojasa u našem Sunčevom sustavu, baš iza Neptuna.
Otkriven 1992. godine, a koji se naziva Kuiperovim pojasom, postojanje tog asteroidnog pojsa došlo je na svjetlo dvije godine nakon što su radove objavili Neuhauser i Feitzinger, i četiri godine nakon što je Harrington objavio svoj rad.


Sada će astronomi usmjeriti teleskope širom svijeta prema nepoznatim objektima kako bi saznali je li to Deveti planet, drugi patuljasti planeti ili samo asteroid.
ANU pokreće potragu za novim planetom u našem Sunčevom sustavu, pozivajući svakoga diljem svijeta tko ima pristup internetu da pomogne u stvaranju povijesnog otkrića.
Svatko tko pomogne pronaći takozvanu Planetu 9 će moći raditi s ANU astronomima kako bi potvrdio otkriće kroz Međunarodnu astronomsku uniju.
ANU astrofizičar dr. Brad Tucker predvodi projekt, koji pokreće profesor Brian Cox tijekom BBC-jeve emisije Stargazing Live iz opservatorija ANU Siding Spring.
Astronomi koji proučavaju Kuiper-ov pojas uočili su da su neki od patuljastih planeta i drugih malih, ledenih objekata skloni slijediti orbite na način da se skupljaju zajedno.
Analizirajući orbite, Caltechov tim predvidio je mogućnost da se veliki, do sada službeno neotkriveni planet možda ipak skriva daleko iza Plutona.
Astronomi, uključujući Batygin i Brown, počet će koristiti najsnažnije svjetske teleskope kako bi pokušali pronaći objekt u njegovoj predviđenoj orbiti.

planet nine 160120c 02 499x1024

"VOLIO BIH BITI TAJ KOJI ĆE GA PRONAČI, ALI BIH BIO I SAVRŠENO SRETAN DA GA BILO TKO DRUGI PRONAĐE, BAŠ SMO ZATO I OBJAVILI OVAJ RAD I IZIŠLI U JAVNOST, KAKO BI ZAINTERESIRALI ŠTO ŠIRI BROJ LJUDI DA SE UKLJUČI U POTRAGU ZA PLANETOM X" rekao je dr.Brown!

 

Izvor članka: https://www.matrixdisclosure.com/planet-x-planet-9-nibiru/

O autoru
Danijel Folnegović
Author: Danijel FolnegovićWebsite: http://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Owner
Danijel Folnegović je oduvijek bio zainteresiran za sve što ima veze s paranormalnim. Zarazio se time tamo davne 1993. gledajući prvu epizodu serije Dosije X. Voli pisati o bilo ćemu zanimljivom od NLO-a, vanzemaljaca, teorija urote, teorije o drevnim vanzemaljcima i nerješenim misterijama. Također, ima strast prema SF serijama i filmovima, ali i nogometu. Pokretač je ove stranice i brine o njenom neometanom radu. Povremeno se pojavljuje kao gost u nekim TV i radio emisijama.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno