Srijeda 6 Prosinac 2023

Pretraga

Misterije - Neobjašnjivo

Fantomske rakete iznad Bahama - čudan NLO incident nad atlantikom

27 Tra 2019
(Reading time: 3 - 5 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Neki od najzanimljivijih izvješća o NLO-ima tijekom godina su i oni koji su se dogodili na moru. O ovoj temi napisane su čitave knjige, osobito se istiće "Nevidljivi stanovnici" Ivana Sandersona (1970.), koja su možda bili prva velika knjiga koja se duboko zagledala u pomorsku komponentu šire NLO enigme.
U knjizi, Sanderson se vodi s eksplozivnim vokabularom, da se to olako izrazi. "Jedne večeri na Antarktiku", piše Sanderson, "brazilski znanstvenik dr. Rubens J. Villela, koji je angažiran u operaciji" Deep Freeze "američke mornarice, ukrcava se na ledolomac, doslovno se tresao i um i tijelo kada je ugledao 'nešto' što se iznenada pojavilo iz mora kroz ne manje od 10 metara leda, i otišlo na nebo kao golemi srebrni metak. Brod je bio u zaljevu Admiralitet, koji je okrenut prema južnom Atlantskom oceanu.

Andorsko otočje iznad kojeg se dogodio incident slika ispod

androsisland


Eksplozivno. To je jedno od bezbroj sličnih izvješća; i govoreći "bezbroj", ne mislim to samo kao izraz koji se koristi u prolazu. Moglo bi se tvrditi da postoji doslovno previše izvještaja o takvim čudnim stvarima, koje se odvijaju i promatraju na našem nebu, a osobito nad našim oceanima, da bismo ih mogli pouzdano izbrojati.
Mnogi se, naravno, mogu objasniti kao neke prozaične stvari, a neke druge su vjerojatno rezultat bioloških fenomena kao što su bioluminiscentni organizmi i druge "svjetlosne emisije" koje se mogu pojaviti u prirodi i koje se mogu pojaviti u određenim dijelovima oceana. Međutim, uvijek postoje oni ekstremiteti koji su malo teže objašnjivi.
U skladu sa Sandersonovim opisom "golemog srebrnog metka" iz ranijeg razdoblja, zanimljivo izvješće dogodilo se 1980-ih, gdje su zaposlenici u RCA, uslužnom poduzeću pri Atlantskom centru za ispitivanje i procjenu podmorja (AUTEC) na Bahamima promatrali neobičan objekt koji im je jedne večeri prošao iznad glave.
Glavni svjedok bio je član posade stacioniran tamo 1985. godine, kada su on i drugi član posade obavljali rutinsku noćnu smjenu koji je trajao od ponoći do 4 ujutro. Iznenada im je privukla pozornost svjetlost koja je prolazila kroz nebo, kad su se okrenuli i ugledali dve čudne "rakete" koja su letjele jedna uz drugu, prolazile su izravno preko njihovog broda koji je putovao istočnim putem.

rocket 1 640x401

Prema izjavi svjedoka dostavljenoj NUFORC-u:

"Te su “rakete” bile vrlo neobične jer niti jedna nije ispuštala nikakav zvuk, kretale su se neobično sporom brzinom i bile su nam vidljive oko 15 sekundi. Međutim, rakete su ostavile iza sebe ispuhe koji su sjajno svijetlili i koji su bili "raznobojni", s time što se dim mijenjao iz bijele u zelenu, pa u plavu do ružičaste, a zatim je potpuno nestao nakon desetak minuta. (Procjenjujem da su prešli preko nas na nadmorskoj visini od oko 150 do 300 metara, obje su rakete bile bijele boje i duljine od 10 do 15 metara)."
Svjedoci su se pitali jesu li ti predmeti nalik projektilima mogli biti dio nekog tajnog testa američke mornarice koji je bio u tijeku na tom području. Međutim, glavni svjedok je primijetio da je smatrao da bi bilo tko od osoblja AUTEC-a znao o pokusima američke mornarice na tom području, od kojih nijedan nije bilo poznat u to vrijeme.

“Kao brod AUTEC-a, sigurno bismo bili obaviješteni da se takav test provodi”, izjavio je svjedok, “i potom bi nas upozorili da ne ulazimo u to područje. To je oduvijek bila praksa mornarice tijekom sličnih testova ispaljivanja raketa koje sam vidio dok sam radio na moru u tom području.
Nakon što su vidjeli dva neobična objekta, svjedok se raspitao kod operatera kontrole zračnog prometa te i dežurnih oficira baze u Androsu, rečeno mu je da nitko nema saznanja o bilo čemu sličnom raketnim ispitivanjima koja su se dogodila u noći viđenja, iako je netko od njih sigurno morao znati da se provode ispitivanja. "

Svjedok je rekao da on i njegov pratilac "nikada nisu čuli za rakete koje putuju tako blizu jedna drugoj" ili "na tako neuobičajeno maloj brzini". Također je neobično što ti predmeti, kakvi god bili, nisu ispuštali nikakav zvuk.
"Otkako se dogodio taj incident", zaključio je svjedok, "saznao sam da postoji poznata povijest takozvanih duhova-raketa u drugim dijelovima svijeta, osobito u Švedskoj."

Jesu li ta dva objekta, na kojima su svjedočila dva člana posade AUTEC-a u ljeto 1985. godine, bila nešto slično tajanstvenim projektilima nad Skandinavijom gotovo pola stoljeća ranije? U svakom slučaju, možemo ih izbrojati među "bezbrojnim" drugim viđenjima koje sam spomenuo na početku ovog članka, te među mnogim "nepoznanicama" koje se povremeno pojavljuju na nebu iznad naših oceana.

Izvori:

theverge.com

alienspacecentereast.wordpress.com

https://mysteriousuniverse.org

O autoru
Danijel Folnegović
Author: Danijel FolnegovićWebsite: http://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Owner
Danijel Folnegović je oduvijek bio zainteresiran za sve što ima veze s paranormalnim. Zarazio se time tamo davne 1993. gledajući prvu epizodu serije Dosije X. Voli pisati o bilo ćemu zanimljivom od NLO-a, vanzemaljaca, teorija urote, teorije o drevnim vanzemaljcima i nerješenim misterijama. Također, ima strast prema SF serijama i filmovima, ali i nogometu. Pokretač je ove stranice i brine o njenom neometanom radu. Povremeno se pojavljuje kao gost u nekim TV i radio emisijama.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno