Utorak 19 Listopad 2021

Pretraga

Misterije - Neobjašnjivo

Čudno zaposjedanje Marie Talarico

27 Tra 2019
(Reading time: 3 - 5 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Tajanstvena ubojstva i smrti nisu ništa novo. Povijest ih je prepuna. Ipak, neke su više bizarne od drugih, spajajući paranormalne i neriješene zločine u zanimljivim i često neobuzdanim načinima. Jedan takav slučaj je duh koji je uspio zaposjesti mladu ženu kako bi riješio vlastito ubojstvo, i to je jednako čudno koliko i zvuči.

 

Dan 1maria23. veljače 1936. donio je strašno otkriće pod mostom Morandi u gradu Catanzaro u Italiji. Ispod stjenovitog korita mosta nalazilo se razbijeno tijelo lokalnog čovjeka po imenu Giuseppe “Pepe” Veraldi. S obzirom na tešku traumu koju je tijelo pretrpilo i mjesto gdje je pronađen leš, činilo se prilično očiglednim da se čovjek bacio s mosta u sigurnu smrt. U to vrijeme nije bilo sumnje da je riječ o ubojstvu, a vlasti su došle do zaključka da je Veraldi, iz nekog razloga, odlučio okončati svoj život na tom mostu, skočivši sa mosta u smrt. Obitelj žrtve osporavala je ovo službeno objašnjenje, rekavši da nije bio samoubilački nastrojen i žestoko poricala da bi se ubio, ali policija je zadržala svoj stav i to je bio kraj toga slučaja. Razna ogovaranja i glasine su prelazile u vijesti prije nego što je slučaj zaboravljen.

maria

Tri godine nakon te smrti, u siječnju 1939. godine, lokalna tinejdžerica Maria Talarico je hodala istim tim mostom kad je navodno iznenada osjetila potrebu da ode do točnog mjesta sa kojeg je Veraldi skočio, prije nego što je došla naglo je počela osjećati vrtoglavicu i izgubila je svijest prije nego što je pala na tlo. Zabrinuti prolaznik priskočio je u pomoć djevojci koja je bila u nesvijesti i odveo je kući, gdje je neko vrijeme spavala prije nego što su stvari postale čudnima.
Kad se probudila na krevetu, doslovno nije bila pri sebi, počela je govoriti tihim muškim glasom i tvrdila da više nije Maria Talarico, nego mrtav čovjek Veraldi, i ne samo to, čim je vidjela svoju majku zamolia ju je da joj donese cigarete i vino i da pozove negovu pravu majku Catarinu Veraldi. To nije bilo slično Mariji, koja je uvijek bila čista djevojka koja nikada nije pila ili pušila, a njezina je uznemirena obitelj krenula u posjetu Veraldijevoj majci, Catarini Veraldi, da dođe vidjeti što misli o svemu. Kad je Catarina stigla, uvjerila se da je to duh njezina mrtvog sina i čak joj je pokazao sposobnost pisanja Veraldijevim rukopisom.

Stvari su se okrenule naopako kad je "Pepe" postao prilično tmuran i izjavio da doista nije počinio samoubojstvo, te da ga je hladnokrvno ubila grupa njegovih prijatelja, pretuukli su ga i bacili s tog mosta godinama prije. Djevojka je tada navodno istrčala iz kuće sve do mosta i legla na mjesto gdje se onesvijestila da bi se opet onesvijestila kad ju je Catarina zamolila da prestane mučiti mladu djevojku. Kad se probudila, učinila je to kao ona stara, duh Pepea je nestao i bila je bez sjećanja na ono što se dogodilo. Svi prisutni bili su zbunjeni onim što se dogodilo, ali nije bilo ničega što bi dokazalo da je Veraldi ubijen, tko su ti „prijatelji“ mogli biti, ili je Maria stvarno bila opsjednuta ili je bila samo obmanjena, iako je muškarčeva majka ostala uvjerena da joj je sin zapravo govorio s one strane groba i da je ubijen kao što je rekao.

maria1

Čitava čudna afera bila je uglavnom zaboravljena sve do 9 godina kasnije, kada je Veraldijeva majka jednog dana primila pismo poštom koje će pokrenuti slučaj u istinski sablasan. Netko je napisaoi predstavio se kao prijatelj Giuseppea Veraldija koji se zove Luigi "Toto" Marchete, koji se preselio u Argentinu ubrzo nakon Veraldijeve tajanstvene smrti. Ono što je bilo još neuobičajenije od dobivanja pisma od prijatelja njezina mrtvog sina bilo je ono što je pismo sadržavalo. U njmu je Marchete tvrdio da ga je krivnja obuzela i da je ispovijedao ubojstvo Veraldija, ispričao je priču o tome kako je upao u ljubomorni bijes zbog ženoe i ubio ga zajedno s trojicom, baš kao što je Marija rekla u njezinu transu.
Ispostavilo se da je Marchete nedavno preminuo, te da je pismo ostavljeno među njegovim stvarima, s izraženim uputama da ga se pošalje Catarini u slučaju njegove smrti, kao i da traži da se sav njegov novac i stvari ostave u dobrim ruama kao reparaciju za ovaj zlobni zločin. Ova tajanstvena ispovijed bila je dovoljna da se slučaj ponovno otvori, a policija je uspjela uhititi i ostale krivce. Svi su muškarci tada bili proglašeni krivima za ubojstvo Giuseppea Veraldija, i to ostaje zbunjujući slučaj ubojstva koje je službeno riješeno duhom žrtve. Marija je navodno potom nastavila živjeti ostatak svojih dana bez daljnjih incidenata, a duh je možda bio zadovoljan i u mirovanju kad je njegovo ubojstvo napokon riješeno.

Kako je ta mlada djevojka koja nije ni znala tko je Veraldi istupila sa znanjem o njegovom ubojstvu, kad ga je opće stanovništvo već dugo prihvatilo kao samoubojstvo? Kako je znala mjesto s kojeg je skočio s tog mosta? Je li to bila sve sreća ili nekakva prijevara? Je li to bila neka vrsta vidovite slutnje? Ili je Veraldijev duh uistinu trenutačno zaposjedovao ovu djevojku kako bi mračna tajna bila poznata svijetu, potaknuta snažnom osvetom? Možda nikada nećemo znati odgovore na ta pitanja, ali možemo biti razumno sigurni da je to doista čudan slučaj.

Izvori:

realparanormalexperiences.com

https://mysteriousuniverse.org

O autoru
Danijel Folnegović
Author: Danijel FolnegovićWebsite: http://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Owner
Danijel Folnegović je oduvijek bio zainteresiran za sve što ima veze s paranormalnim. Zarazio se time tamo davne 1993. gledajući prvu epizodu serije Dosije X. Voli pisati o bilo ćemu zanimljivom od NLO-a, vanzemaljaca, teorija urote, teorije o drevnim vanzemaljcima i nerješenim misterijama. Također, ima strast prema SF serijama i filmovima, ali i nogometu. Pokretač je ove stranice i brine o njenom neometanom radu. Povremeno se pojavljuje kao gost u nekim TV i radio emisijama.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno