Petak 15 Listopad 2021

Pretraga

Misterije - Neobjašnjivo

Duhovi, vještice i zastrašujuće opsjedanje

15 Svi 2019
(Reading time: 4 - 8 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Bila je zima 1970. kada su se Carolyn i Roger Perron i njihovo petoro djece preselili u kuću svojih snova u Harrisvilleu na Rhode Islandu. Bila je to prostrana seoska kuća od 14 soba smještena na 200 jutara ruralnog zemljišta, i činilo se kao savršeno mirno mjesto za odgoj svojih 5 kćeri, ali čini se da to nije bilo tako, nagovještaj se dogodio gotovo odmah nakon preseljenja. u njima će početi doživljavati neke prilično neobične pojave. I tako je počela mučna borba koja je uključivala sablasne napade, spektralne vještice i tamnu povijest, što je njihov san pretvorilo u noćnu moru.


Počelo je neškodljivo, s predmetima koji su nestajali, a onda bi se pojavili na čudnim mjestima, ili su djeca čula grebanje ili druge neobične zvukove u zidovima ili u prostorijama u kojima nitko nije bio, kao i zvuk metle u kuhinji. Katkad i kasno u noć. Carolyn bi tada počela pronalaziti male, uredno postavljene gomile prljavštine oko kuće, čak i nakon što ju je sama očistila, i to je postupno prerastalo u preplašene djevojćice koje su govorile da ponekad mogu vidjeti sjenovite figure koje vrebaju noću, kao i ono što se činilo prisutnost sablasnog dječaka i muškarca s iskrivljenim osmijehom koji ih je gledao iz sjene dok su se igrale.
Iako su roditelji u početku bili pomalo skeptični prema tim divljim tvrdnjama, to se ipak rasplamsalo i postalo još više zastrašujuće kad se Carolyn jedne večeri probudila i pronašla oblik starice koja visi nad njezinim krevetom, s drevnom vizurom, vratom savijenim pod čudnim kutom kao da je slomljen, i kosa koja je bila ukrašena paučinom, koja je navodno upozorila nju i njezinu obitelj da se isele prije nego što nestanu. Činilo se da u domu živi i nekoliko drugih duhova, a Roger Perron je također imao svoje susrete s tim entitetima, što je uključivalo prisutnost koja bi ga pratila, a oko koje je mirisao kao trulo meso i koje je uglavnom prožimalo područje prljavštine - podrum. Duhovni incidenti bi također eskalirali, s namještajem koji bi se pomicao po podu ili čak cijelim krevetima koji su levitirali s tla.

525ff28fae270.image
Kuća iz članka

To je bilo dovoljno da uvjeri Perrona da nešto nije u redu s kućom i da je progonjena, pa ga je Carolyn potaknula da počne istraživati ​​povijest njihovog novog doma i mjesta. Saznala je da je sama kuća poznata lokalno kao imanje Stari Arnold, a da je već osam generacija bila u vlasništvu obitelji Arnold prije nego što je došla u posjed Perrona. Ono što ju je ohladilo bilo je to što će otkriti zapise i informacije od lokalnih povjesničara koji ukazuju da su mnogi članovi obitelji ovdje umrli, često pod misterioznim okolnostima ili nasilno, uključujući ubojstvo, samoubojstvo, utapanje, pa čak i slučaj kada su se četiri osobe smrznule vani tijekom oštre zime. Gospođa John Arnold, objesila se u staji, drugi rođak počinio je samoubojstvo na tavanu, a u jednom slučaju je 11-godišnja Prudence Arnold bila silovana, mučena i ubijena od strane jednog poljoprivrednika. Sve je to bilo vrlo zastrašujuće, i ako je bilo sumnje da je kuća progonjena, te su sumnje brzo nestale dok je prolazila kroz turobnu povijest u tim prašnjavim arhivima.
Najzanimljivija i doista najviše zla povijest koju je Carolyn uspjela otkriti bila je da je 1800-ih godina na imanju živjela žena po imenu Bathsheba Thayer sa svojim suprugom Judsonom Shermanom, a prema njenim istraživanjima ova žena bila je poznata vještica u tom području. Velik dio predaje o Bathshebi ima zlonamjerne nakane oko nje, kao da je pobijedila poljoprivrednike, prakticirala crnu magiju, žrtvovala vlastitu bebu vragu tako što ju je ubadala u lubanju iglom, i da je imala, odnosno izgubila je još troje djece u vrlo mladom dobu pod misterioznim okolnostima, vjerojatno ubijene od njihove vlastite majke, a kasnije se objesila s drveta iza njihove vlastite kuće, iako su druge predodžbe navele da je umrla od neke tajanstvene bolesti. Prema navodima drugih očevidaca, Bathshebino se tijelo pretvorilo u kamen nakon njezine smrti, što je pridonijelo sablasnosti svega toga.
Carolyn se uvjerila da je stara krunica koju je vidjela kako visi sa zida, postavljenu u njihovom domu, nije mogao postaviti nitko drugi nego sama podmukla Bathsheba, a njima je bilo vrlo očito da je to duh ispunjen mržnjom i ljutnjom. Doista, progonstva su s vremenom postajala sve perfidnija. Dijete bi im povukli za kosu ili bi bili udareni nevidljivim rukama, duh bi ih slijedio govoreći im da su mrtvi vojnici zakopani u zidovima, a "Bathsheba" bi redovito izgledala zastrašujuće, bičevala ih ili bacala predmete na njih , čak i u jednom trenutku ubola Carolyn iglom. To je bilo dovoljno da očajna obitelj dopre do glasovitih paranormalnih istražitelja Eda i Lorraine Warren, koji će uskoro svjedočiti ovoj paranormalnoj aktivnosti za sebe.

the conjuring 2013 2

Najčudnija i najstrašnija stvar koju su Warrenovi navodno shvatili bila je da je, uz kuću koju proganjaju brojni drugi duhovi, najokrutnija i najstrašnija, Bathsheba, zapravo pokušavala zaposjednuti Carolyn Perron. Tvrdili bi da su izveli seansu kako bi kontaktirali Bathshebu, i da je u to vrijeme zlonamjerni entitet pokušao skočiti u Carolyn da je povede, njezina kćer Andreom Perron u kasnijim godinama govorila je o tome:
"Mislila sam da ću se onesvijestiti. Moja majka je počela govoriti jezik koji nije od ovoga svijeta glasom koji nije bio njezin. Njezina stolica je levitira i ona je bila bačena preko sobe."
Očigledno je svim prisutnima to svjedočila, a ubrzo nakon toga, Roger Perron se uvjerio da Warrenovi samo pogoršavaju stvari i izbacuju ih van. Doista, činilo se da je Warrenova prisutnost izazvala zlog duha, a progonstva su eskalirala i nastavila se punih 10 godina prije nego što su se Perronovi konačno uspjeli odseliti 1980. godine. Film The Conjuring, nastao je po uzoru na navodne stvarne događaje i na kojem je i sama pokojna Lorraine Warren zapravo radila kao savjetnica. To je spektakularna priča u najmanju ruku, i možete se zapitati koliko ima istine u njoj.

164931641 witch wallpapers

Jedna od kritika na ovaj neobičan slučaj je da gotovo sve što znamo o tome dolazi iz trodimenzionalne knjižne serije House of Darkness and Light, koju je napisala najstarija Perronova kći Andrea. U njoj koronira cijelo mučno nadnaravno iskušenje, ali to je praktički jedini izvor za priču, a nejasno je koliko je možda bilo "ukrašavanja" ili koliko se jasno sjeća određenih detalja. Drugi problem je što se mnoge povijesne "činjenice" o vlasništvu Perrona i "vještici" ne podudaraju u potpunosti. Na primjer, dok je Bathsheba Sherman doista bila prava osoba, zapisi pokazuju da je živjela do duboke starosti, jedno od njezine djece je odraslo i nema konkretnih dokaza koji bi pokazali da je ikad bila umiješana u čarobnjaštvo i crnu magiju, ili da joj se ikada sudilo za brutalno ubojstvo vlastitog djeteta.

Također vrlo kontroverzno je sudjelovanje Warrensa, a dvojac je optužen tijekom godina za prijevare i lukavstva, iako su inzistirali do svoje smrti da je priča istinita. Ali što je s lovcima? Ako je kuća stvarno bila naseljena tim nemirnim duhovima, trebali su biti u blizini i nakon što su Perronovi otišli, zar ne? Prema Andrei Perron, bili su, a ona je o tome više rekla u intervjuu:

"Svatko tko je živio u toj kući, znamo da je doživio slična iskustva. Neki su je ostavili vrištći i trčajući u strahu za svojim životima. Čovjek koji se uselio i počneo obnavljanje kuće kad smo je prodali, pobjegao je vrišteći bez svog automobila, bez alata, bez odjeće. Nikad se nije vratio u kuću. Ljudi koji su je posjedovali nakon njega, susjedni zemljoposjednici, nikada nisu ni uselili i ona je godinama bila prazna."


Čini se da su neki od naknadnih vlasnika kuće imali iskustva koja ne mogu objasniti, ali to nikada nije bilo tako intenzivno kao što to tvrde Perronovi, nisu se "duhovi" u potpunosti pokazali, a neki vlasnici uopće nisu spomenuli ništa čudno što se događa. Na kraju smo se prepustili pitati se što se događalo u ovoj kući s obitelji Perron i koliko je istinita bilo koja tvrdnja. Je li ova kuća stvarno progonjena i je li ta obitelj bila uistinu ciljana od strane zlonamjernih sila duhova? Za sada kuća još uvijek stoji tamo, čuvajući svoje tajne u sebi.

 

Izvor: https://mysteriousuniverse.org

O autoru
Danijel Folnegović
Author: Danijel FolnegovićWebsite: http://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Owner
Danijel Folnegović je oduvijek bio zainteresiran za sve što ima veze s paranormalnim. Zarazio se time tamo davne 1993. gledajući prvu epizodu serije Dosije X. Voli pisati o bilo ćemu zanimljivom od NLO-a, vanzemaljaca, teorija urote, teorije o drevnim vanzemaljcima i nerješenim misterijama. Također, ima strast prema SF serijama i filmovima, ali i nogometu. Pokretač je ove stranice i brine o njenom neometanom radu. Povremeno se pojavljuje kao gost u nekim TV i radio emisijama.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno