Petak 19 Kolovoz 2022

Pretraga

Misterije - Neobjašnjivo

Tajanstvene anomalije na radarima, rojevi buba ili testiranje zastrašujučih zrakoplovnih tehnologija?

10 Lip 2019
(Reading time: 2 - 4 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

U prosincu 2018. pojavila se neobična radarska anomalija u SAD-u na radarima Srednjeg zapada. Civilni meteorološki radar pokazao je masivnu, stacionarnu grudicu koja je lebdjela u blizini Evansvillea u Indiani više od deset sati u relativno čvrstoj formaciji. Mjesecima kasnije, slične anomalije pojavile su se na radarskim sustavima u Sydneyu, u Australiji i u blizini Cannon Air Force Base u Novom Meksiku.

Mnogi zrakoplovni insajderi i entuzijasti brzo su naveli teoriju da su te anomalije uzrokovane novom vrstom praha, tipom protumjere zrakoplova koja uključuje lansiranje oblaka metalnih vlakana u zrak kako bi se zbunili neprijateljski radarski sustavi. Ako je to slučaj kao što se pretpostavlja, zašto su ga onda testirati na civilnim područjima?

lancers 640x352

Sada, tri mjeseca nakon incidenta u Novom Meksiku, još jedna čudna radarska anomalija pojavila se u Sjedinjenim Državama, ovaj put preko Južne Kalifornije. Meteorolozi iz cijelog područja uočili su gustu mrljicu na radaru koji je pokrivao površinu od oko 80 četvornih kilometara. Kao i u prethodnim slučajevima, nepravilna formacija pojavila se na jasan dan bez oblaka. "Bilo je vrlo čudno jer je bio relativno jasan dan i nismo doista očekivali ni kišu ni oluje s grmljavinom", izjavio je za NPR meteorolog Nacionalne meteorološke službe Casey Oswant. "Ali na našem radaru, vidjeli smo nešto što je ukazivalo da nešto postoji."
Stanovnicima američkih zapadnih pustinja nisu strane zračne tajne i zanimljivosti s obzirom na brojne vojne zrakoplovne objekte u regiji, ali objašnjenje ponuđeno za ovu posljednju radarsku tajnu je čudno. Prema Nacionalnoj meteorološkoj službi u San Diegu, ova radarska anomalija uzrokovana je masivnim rojem bubamara koje su letjele kilometrima iznad tla.
Ovaj fenomen poznat je kao "cvat" i pojavljuje se kad god velike populacije buba migriraju odjednom da traže hranu ili toplo vrijeme zimi. Ipak, stručnjaci kažu da je vrijeme čudno. Ovakvi cvatovi se obično pojavljuju ranije u godini kada zima ustupa mjesto proljeću. "Nije posve jasno zašto sada vidimo ovaj veliki roj kada ga nismo vidjeli nikad prije", kaže entomolog John Cornell iz Sveučilišta John Losey. - Je li to samo nekakav slučajni učinak onoga što se dogodilo u vremenu i populaciji plijena? Ima li to veze s klimatskim promjenama koje se manifestiraju na ovakav način? "

25367401755 3af669d790 z

Nisu svi ekolozi i entomolozi popušili priču o cvjetanju bubamare. James Cornett, viši znanstvenik s najučinkovitijim imenom James W. Cornett Ecological Consultants, kaže da bi roj ove bubnjarice zamračio nebo i stvorio paniku. "Bilo bi nevjerojatnih brojeva telefonskih poziva policiji", rekao je Cornett. "To zaslužuje određenu istragu." Vatrogasci u okrugu San Bernardino nisu primili izvješća o masovnim rojevima bubamara.
Očigledno, teoriju o bubamari iznijela je jedna osoba koja je obavila vremensku prognozu i koja je izvijestila o velikom broju bubamara u tom području u to vrijeme. Mogu li ove bubamare biti zgodan žrtveni jarac? Ovo je samo posljednja u nekoliko sličnih radarskih anomalija, ali insekti nisu citirani ni u jednom drugom incidentu.
Sudeći po radarskim snimkama koje je Nacionalna služba vremena objavila na Twitteru, ovaj navodni roj bubamara zamijećen je kako se kreće prema jugu od onoga što je sumnjivo izgledalo kao da je to zrakoplovna baza Edwards ili Nacionalni centar za obuku Fort Irwin, jedan od glavnih trening centara američke vojske. Sjedište Fort Irwian baze smješteno je u blizini gradova i sela osmišljenim kako bi podsjećali na urbana područja diljem svijeta i često koriste i prave i simulirane bespilotne letjelice kako bi pripremile jedinice za suočavanje s raznim prijetnjama na terenu. U međuvremenu, Edwards AFB je dom svim vrstama ispitnih i istraživačkih centara zrakoplovstva koji razvijaju crno-proračunske zrakoplovne projekte i najkrvavije zrakoplovne tehnologije. Velik dio zračnog prostora oko područja gdje je uočena "bubamara" je ograničen isključivo na vojnu uporabu.

edwards 640x414
Prema radarskim slikama koje dijeli NWS, činilo se da roj potječe iz točke koja se nalazi sjeverozapadno od Barstowa. Hm ...

 

Položaj ove nepravilne radarske mrlje prilično je slučajan, a činjenica da nitko nije vidio ili fotografirao 150 kilometara širok roj insekata koji su letjeli samo nekoliko tisuća metara od tla prilično je čudno. Može li ta cvjetanja bubamara zapravo biti roj malenih bespilotnih letjelica, test neke tehnologije elektronskog ratovanja kojom se prevare radari, ili nešto daleko strašnije? To ne bi bilo prvi put da je vojska testirala roj mikro-dronova iznad Kalifornije. Što se čini vjerojatnijim, pogotovo s obzirom na to da neki ekolozi sumnjaju u priču o bubamarama?

 

Izvor: mysteriousuniverse.org

O autoru
Danijel Folnegović
Author: Danijel FolnegovićWebsite: http://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Owner
Danijel Folnegović je oduvijek bio zainteresiran za sve što ima veze s paranormalnim. Zarazio se time tamo davne 1993. gledajući prvu epizodu serije Dosije X. Voli pisati o bilo ćemu zanimljivom od NLO-a, vanzemaljaca, teorija urote, teorije o drevnim vanzemaljcima i nerješenim misterijama. Također, ima strast prema SF serijama i filmovima, ali i nogometu. Pokretač je ove stranice i brine o njenom neometanom radu. Povremeno se pojavljuje kao gost u nekim TV i radio emisijama.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno