Srijeda 6 Prosinac 2023

Pretraga

Misterije - Neobjašnjivo

NLO: "Akcija nasilnog izbjegavanja"

11 Lip 2019
(Reading time: 2 - 4 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Jedan od najfascinantnijih od svih NLO susreta - incident koji je gotovo rezultirao sudarima u zraku između NLO-a i Meteor-a - dogodio se nad Royal Air Force Gaydonom, Warwickshire, Engleska, u noći 21. listopada 1957. tjedan dana kasnije, britanski mediji su progonili priču. Opisujući RAF Gaydon kao "jednu od top V-bombarderskih postaja RAF-a", nedjeljni list Express izjavio je da je Ministarstvo zrakoplovstva (danas dio Ministarstva obrane) poduzelo brze korake kako bi došlo do srca misterije.


Navodno, NLO je pilot vidio vizualno i pratili su ga je osoblje na radaru - i to samo nekoliko minuta. Pitanja koja su bila iznenađujuća brzo su se proširila: je li NLO zapravo bio sovjetski zrakoplov? To je svakako bio scenarij za koji je ministarstvo zrakoplovstva osjećalo dovoljno važnim za rješavanje. Iako - kao što će postati očigledno - opis pilota nije zvučao kao da je riječ o prosječnom ruskom zrakoplovu. Osim toga, šest dana nakon što se događaj dogodio, osoblje ministarstva zrakoplovstva još uvijek se češkalo po glavama.
Soviet spy plane 570x304
Sunday Express je otkrio nešto primjetno: “Ministarstvo zrakoplovstva čeka izvješće visokog obavještajca koji je posjetio Gaydon i druge zainteresirane postaje. Ovo je prvi put da je neidentificirani leteći objekt - kako ih naziva Ministarstvo zračne plovidbe - otkriven i iz zraka i sa zemlje. "
Činjenice su bile sljedeće: U 21:18 sati u dotičnoj noći, Leteći časnik D.R. Sweeney - koji je opisan kao "pilot znatnog iskustva" - letio je Meteorom na misiji obuke iz RAF postaje North Luffenham. Sve je bilo normalno dok Sweeney nije dostigao visinu od oko 28.000 stopa. Dok je letio u zapadnom smjeru, Sweeney se "gotovo sudario" s neidentificiranim predmetom. Bez obzira na prirodu plovila, Sweeney je bio siguran samo u tri stvari: (A) NLO je bio osvijetljen sa šest svjetala; (B) letio je vrlo sporom brzinom; i (C) bio je izravno nad RAF-om bazom Gaydon kada se susret dogodio, i gdje "posade atomskih bombardera treniraju u Valiantsu."Takva je bila njegova iznimna blizina NLO-u u jednom trenutku, Leteći časnik Sweeney bio je prisiljen odmah poduzeti "akciju nasilnog izbjegavanja" nakon što se približio nepoznatom plovilu s desne strane. Dok se Sweeney približavao NLO-u, brzo je ugasio svoja svjetla i nestao iz vidokruga. Međutim, kad je bio najbliži predmetu koji je Sweeney uspio vidjeti oprezno, ali brzo, pogledati ga prije nego što je nestao. Neobično, opisao je NLO kao "zamagljen" obris, dodajući da nije bio ni jedne poznate veličine. Zapravo, upravo suprotno.
Depositphotos 65123035 m 2015 570x361
Povratak na Sunday Express: "Viši časnici su odmah povezali izvješće letačkog časnika Sweeneyja s radarskim viđenjem prijavljenim nekoliko minuta ranije od stanice RAF Langtoft." točno po Sweeneyjevom izvješću. Ubrzane provjere otkrile su da u tom području nije bilo drugih vojnih zrakoplova. I to je vrijedilo i za civilne zrakoplove.Još devedesetih mnogi su pokušavali- neuspješno - pronaći službeno izvješće o susretu časnika Sweeneya u Nacionalnom arhivu, Kew, Engleska. Službeno im je rečeno da je određeni broj ranih izvješća o NLO-ima koje je držalo Ministarstvo zračne plovidbe rutinski uništavano nakon nekoliko godina. Možda je to ono što se dogodilo s “Sweeney dosjeom.” S druge strane, možda je još uvijek odložen, skriven, zagubljen ili izgubljen. Možda će se jednog dana pojaviti. Ako se to dogodi, možda ćemo znati je li se u listopadu 1957. godine vojni zrakoplov Ujedinjenog Kraljevstva gotovo sudario s nečim za što se sumnjalo da nije sa ove Zemlje. Ili, možda, je ipak bio ruski. Iako, s obzirom na navodno široko rasprostranjeno uništavanje dosjea iz 1950-ih, za koje se tvrdi da sadrže izvanredne podatke o NLO-ima, jedva zadržavam dah.

Izvor: mysteriousuniverse.org

O autoru
Danijel Folnegović
Author: Danijel FolnegovićWebsite: http://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Owner
Danijel Folnegović je oduvijek bio zainteresiran za sve što ima veze s paranormalnim. Zarazio se time tamo davne 1993. gledajući prvu epizodu serije Dosije X. Voli pisati o bilo ćemu zanimljivom od NLO-a, vanzemaljaca, teorija urote, teorije o drevnim vanzemaljcima i nerješenim misterijama. Također, ima strast prema SF serijama i filmovima, ali i nogometu. Pokretač je ove stranice i brine o njenom neometanom radu. Povremeno se pojavljuje kao gost u nekim TV i radio emisijama.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno