Ponedjeljak 4 Ožujak 2024

Pretraga

Misterije - Neobjašnjivo

Dlakava čudovišta, tajanstvene šume - i policija ...

10 Kol 2019
(Reading time: 2 - 3 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Milford je ime malog, stolječima starog sela smještenog u srcu Stafordshira u Engleskoj. To je također mjesto koje je okruženo kilometrima i kilometrima šuma pod nazivom Cannock Chase. Te iste sjenovite, vijugave šume imaju dugu i bogatu povijest susreta sa stvorenjima koja vrlo nalikuju Bigfoot-u Sjedinjenih Država. Možda je vrlo prikladno za takvo atmosfersko, pa čak i jezivo mjesto da zvijer tipa Bigfoot treba napraviti izgled ili nekoliko njih.

forest 1031022 640

Iako postoji samo jedan, samotni susret iz 1960-ih - oskudno izvješće, koje je uključivalo uočavanja "velikog majmuna koji trči unaokolo" - situacija je danas vrlo različita. Tijekom posljednjih dvadeset godina ili u prošlosti, na tom području su se vidjela brojna viđenja takvih stvorenja. Doduše, ideja da bi te ogromne životinje mogle živjeti u Velikoj Britaniji je apsurdna, a vjerodostojni ljudi apsolutno su sigurni da su to vidjeli. Da većina izvještaja ima paranormalni aspekt za njih - poput nestajanja u bljesku svjetla ili viđenja okružena mistificirajućim „kuglicama“ - sugerira da to baš i nisu životinje na način na koji ih mnogi zamišljaju.

Razdoblje od 2004. do 2006. godine pokazalo se najluđim za takve susrete. Lokalni mediji - posebice osoblje sada nepuštenih novina Chase Post - bile su pune takvih priča poput osipa. U dva navrata - oba kasno u noć, a nedaleko od prostrane dvorane Shugborough - čulo se zaluđeno, divlje zavijanje i vriskovi iz zamračene šume. Brze pretrage tog područja rezultirale su time da su se neki mještani licem u lice susreli s crvenookim, drhtavim stvorovima, prije nego što su nestali u dubini stabala.

Većina slijedećih susreta bila su slabo dokumentirana. Međutim, izuzetno značajno i duboko vjerodostojno viđenje dogodilo se hladne, mračne noći krajem 2004. Svjedoci su bili par policajaca koji su patrolirali vijugavim, drvećem obasjanim cestama Cannock Chase - koji su uključivali ceste oko sela Milforda i Shugborough Halla. Prema jednom od službenika - drugi radije uopće ne komentira stvar - bilo je to što kad su se približili ulazu parceli koja vodi prema dvorani koju su obojica vidjeli ispred njih, na udaljenosti od oko tridesetak metara stajala je velika, dlakom prekrivena životinja ljudskog oblika. Čovjek to očito nije bio. Stvar je bila prekrivena kosom i stajala je oko osam i pol metara u visinu. Za razliku od Bigfoota u Sjedinjenim Državama, ovaj je bio vrlo mršav do te mjere da je izgledao praktično anoreksično ili kao da gladuje.

police officers 3546836 1920

Policajac koji je vozio automobil nagazio je kočnicu, a par je mogao samo sjediti i zuriti - i u šoku i od zaprepaštenja - dok se životinja nije izgubila u tami. U jednom od onih trenutaka "što ćemo sada učiniti?", policajci su se pogledali i zaključili da je ono što će učiniti ... apsolutno ništa. Nije bilo teško osporiti njihovo obrazloženje: tko će im vjerovati? Što bi rekli njihovi kolege u policijskoj stanici? Vjerojatno, pomislili su obojica, neće biti ništa osim beskrajnih šala i viceva, danima, tjednima ili čak mjesecima. Povrh svega, kakvo se izvješće može podnijeti? Napokon, ispalo bi gotovo kao da britanske policijske snage imaju jedinicu namijenjenu potrazi za Bigfootom. Dakle, tišina je bila jedina opcija - sve do 2006. godine, kada se je jedan od časnika povjerio Nicku Redfernu i iznio mu nevjerojatne činjenice tog susreta s nadnaravnim Sasquatchom u Velikoj Britaniji.

Izvor

O autoru
Danijel Folnegović
Author: Danijel FolnegovićWebsite: http://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Owner
Danijel Folnegović je oduvijek bio zainteresiran za sve što ima veze s paranormalnim. Zarazio se time tamo davne 1993. gledajući prvu epizodu serije Dosije X. Voli pisati o bilo ćemu zanimljivom od NLO-a, vanzemaljaca, teorija urote, teorije o drevnim vanzemaljcima i nerješenim misterijama. Također, ima strast prema SF serijama i filmovima, ali i nogometu. Pokretač je ove stranice i brine o njenom neometanom radu. Povremeno se pojavljuje kao gost u nekim TV i radio emisijama.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno