Utorak 5 Prosinac 2023

Pretraga

Misterije - Neobjašnjivo

Crveno svijetlo i leteća krila: Neobično "izvješće o Foo Fightersima" nad Tihim oceanom

13 Stu 2019
(Reading time: 3 - 5 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Tijekom Drugog svjetskog rata, mnogi piloti - i saveznički i borci osovina zla, i iznad Europe i Tihog oceana - izviještavali su o opažanjima neobičnih zračnih pojava. Općenito izgledajući kao jedno ili više svjetala, a često su crvenkaste boje, ti zračni fenomeni često bi obljetali zrakoplove, odletjeli u stranu, neposredno ispred ili u potrazi za pilotom i posadom.

foo81

Danas poznati kao "Foo Fighters", postojale su različite interpretacije o tome kakav bi mogao biti njihov krajnji izvor i priroda. Teorije se kreću u rasponu od nacističkog eksperimentalnog oružja (neiskusnom malo vjerodostojan pojam, ako su ih doista i piloti Osovina zla promatrali, no nije li slično i danas sa američkim zračnim snagama?), do jedinstvenih sorti prirodnog svjetlosnog fenomena sličnog kuglastoj munji.
Počevši od 2012. godine, Washington Post objavio je niz članaka o fenomenima poput "crvenih duhova", "plavih mlaznica", "vilenjaka" i drugih neobičnih električnih pojava u gornjoj atmosferi, što bi vrlo vjerojatno moglo objasniti neke od Foo Fighter-s izvještaja iz Drugog svjetskog rata.
Međutim, uvijek postoje povremeni odmetnici, a što se tiče Foo Fightersa, dok se mnogi najvjerojatnije mogu objasniti kao električne pojave koje bi u vrijeme II svjetskog rata bile gotovo nepoznate, čini se da nekoliko izvještaja ukazuje na nešto više opipljivo.

B 24azija
Jedno vrlo atipično izvješće Foo Fightersa od kraja Drugog svjetskog rata zabilježilo je Istočno zračno zapovjedništvo, Jugoistočna Azija, u svojim Nedjeljnim obaveštajnim sažetcima za 1. lipnja 1945. Incident se dogodio na području Truka (poznat od kraja Svjetskog rata kao država Chuuk, jedna od četiri takve države u Federativnim državama Mikronezije)
„B-24 11. bombarderske grupe u misiji izviđanja iznad Truka tijekom ranih jutarnjih sati 3. svibnja 1945. naišao je na ono što može biti podjednako zabrinjavajuće kao što su kugle Ughta koje su vidjeli B-29 dok su letjele nad japanskim kopnom ”, navodi se u izvješću, pozivajući se na prethodna viđenja osvjetljenja sličnih Foo Fightersima koje su prethodno primijetili piloti leteći iznad Tihog oceana.
Izvještaj zatim daje slijedeći prikaz incidenta:
"B-24 je prvo opazio dva crvena kruga svjetla koji se približavaju ravnini odozdo, dok je još uvijek prelazio iznad atola Truk. Jedno svjetlo bilo je s desne strane, a drugo se vidjelo s lijeve strane B-24. Svjetlo na lijevoj strani vratilo se natrag nakon sat i pol. Onaj s desne strane ostao je s bombarderom sve dok B-24 nije bio udaljen samo 10 milja od Guama. Od trenutka kada je B-24 napustio atol, svjetlost nikada nije napustila svoj položaj na desnoj strani. Članovi posade izvijestili su o tome kako je ponekad ispred, ponekad iza, a ponekad uz bok B-24 i uvijek udaljen oko 1200 do 1500 metara.
Svjetlo je slijedilo B-24 u zaronima od 4000 metara do 1000 metara, oštrim promjenama staza i čak kratkim oblačnim pokrivačem uvijek zadržavajući isti relativni položaj i udaljenost. U jednom trenutku, pilot te letjelice ili fenomena se pretvorio u svjetlo.Tijekom noći, visoki oblaci maskirali su mjesečinu i nijedan dio predmeta nije opažen osim te svjetlosti iznutra. "

B17chino

Ta je izjava zanimljiva, jer čini se da izvještaj ukazuje na to da, dok se noću može vidjeti samo svjetlost koju je objekt stvorio, pri dnevnom svjetlu činilo se da je vidljivije više toga. Da u izvješću nije napisano ništa više, ovakvo bi nas ostavilo poprilično razočaranim i frustrirajučim - onaj slučaj kada ograničeni detalji ostavljaju previše prostora na interpretaciju čitatelja.
Međutim, u posljednjem retku iz izvješća, mnogo smo više osvijetlili neobičnu letjelicu koja je bila u pratnji B-24: „U zoru svjetlo se promijenilo u stalan bijeli sjaj i prikazalo mogući oblik krila sa srebrnim sjajem, primijetili su neki članovi posade. "
Zaista, ovaj opis „oblika krila“ koje posjeduju „srebrni sjaj“ (metalni odraz?) Čini se da se prilično razlikuje od u biti maglovitih izvještaja o manifestacijama sličnih kugličnim munjama koje sadrže većinu Foo Fighter-sovih promatranja. Ovdje se čini da imamo opis onoga što zvuči kao objekt koji je dok je promatran stvarao nekakvo osvjetljenje.
Ako detalji navedeni u ovom izvješću predstavljaju fizički objekt ili zrakoplov koji je proizvodio svjetlo, postavlja se niz pitanja. Što je "zrakoplov" bio i jesu li drugi izvještaji Foo Fightersa (koji su se uglavnom događali noću) posjedovali slične atribute, posebno ako su promatrači uspjeli vidjeti objekt danju, kao što je to radila posada ovdje? Je li riječ o nekoj vrsti ondašnjeg Tic-Tac-a ili stvarno neka eksperimentalna nacistička letjelica ili letjelice. Jesmo li stvarno porazili naciste u II svjetskom ratu, da li je ovdje ipak riječ o stvarnim izvanzemaljskim brodovima i još hrpetina takovih i sličnih pitanja!

O autoru
Danijel Folnegović
Author: Danijel FolnegovićWebsite: http://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Owner
Danijel Folnegović je oduvijek bio zainteresiran za sve što ima veze s paranormalnim. Zarazio se time tamo davne 1993. gledajući prvu epizodu serije Dosije X. Voli pisati o bilo ćemu zanimljivom od NLO-a, vanzemaljaca, teorija urote, teorije o drevnim vanzemaljcima i nerješenim misterijama. Također, ima strast prema SF serijama i filmovima, ali i nogometu. Pokretač je ove stranice i brine o njenom neometanom radu. Povremeno se pojavljuje kao gost u nekim TV i radio emisijama.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno