Utorak 19 Listopad 2021

Pretraga

Misterije - Neobjašnjivo

Doživljaj bliske smrti - Ukrajinka oživjela 10 sati nakon što je proglašena klinički mrtvom

28 Velj 2020
(Reading time: 2 - 4 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Kad liječnik kaže vašim najmilijima da vam počnu kopati grob, to je obično ono što stvarno i rade, posebno ako vam srce nije zabilježilo otkucaj 10 sati. Srećom, netko se zabunio oko jedne 83-godišnje Ukrajinke koja je bila mrtva deset sati i imala je na umu da ne paničari kad se odjednom počela kretati. Žena je doslovno oživjela i sposobna je govoriti o svom iskustvu bliske smrti i onome s kim je razgovarala u zagrobnom životu. Jesu li joj dali savjet da angažira dobrog odvjetnika?

"Oči su mi se otvorile, a oko mene su sjedili ljudi u bijelom. Mislila sam da su anđeli, ali to su bili doktori. Očito mi se Bog smilovao. "

Ksenia Didukh zvuči prilično lucidno za 83-godišnju ženu koja je bila teško bolesna, činilo se da je umrla kod kuće, nije se kretala 10 sati, odjednom se počela kretati, obitelj ju je ekspresno otpeljala u bolnicu, gdje je izašla iz kome i vjerojatno pitala za neko jelo. Ova grozničava 83-godišnjaka, stanovnica Stryzhavka, malog sela na jugozapadu Ukrajine, osvrnula se oko sebe i vidjela tamošnje liječnike, članove obitelji i svećenika kako dogovaraju njen pogreb. Što mislite, koga je prvo izbacila?

"Dogodilo se čudo uskrsnuća." Komentirao je svečenik koji je bio na mjestu događaja.

ukrajinagrob

Otac Patrick, svećenik koji je bio na mjestu događaja, možda je pomalo pretjerano opisivao ono čemu je upravo svjedočio, ali nema sumnje da je Ksenia Didukh već dugo vremena bila mrtva. Tetyana Potomchenko, njezina kći, rekla je novinarima da se činilo da je bivša medicinska sestra umrla, a liječnik koji je pozvan u kuću priključio je elektrokardiogram, te potvrdio da je njezino srce prestalo kucati i savjetovao je obitelj da "zamrače ogledalo i upale svijeću." (Stara ukrajinska izreka?) Nakon izdavanja potvrde o smrti, obitelj je zvala svećenika, priredila pogrebnu večeru i počela kopati grob. Tada je vjerovatno netko ljubazno stavio ruku na čelo pokojnice i bio šokiran da osjeća toplinu.

"Radim kao liječnik već 20 godina, ali nisam vidio ništa ni približno slično."

Doktorica Tetyana Katylova, zamjenica medicinskog direktora regionalne bolnice Vinnytsia u kojoj se Ksenia Didukh vratila u život, zvučala je kao da je jedino mjesto na kojemu je čula za Lazarusov sindrom bio u medicinskoj školi. Poznata i kao „autoresancija nakon neuspjele kardiopulmonalne reanimacije“, to je spontano vraćanje normalnog srčanog ritma nakon neuspjelih pokušaja reanimacije. Postoje zapisi o desecima slučajeva, iako Ksenia Didukh možda neće dobitisvoje mjesto na tom popisu, jer nema naznaka da su je liječnici koji su došli u njenu kuću pokušali oživjeti. Za doktoricu Katylovu nema sumnje da je čula za iskustva bliske smrti, a 83-godišnjakinja je sigurno imala jedno - rekla je medijima da je vidjela "kraljevstvo raja" i čula kako ju pokojni otac zove.

ukrajina smrt

Ksenia Didukh izbjegla je svoje mjesto u osmrtnicama, ali i mjesto u Guinnessovoj knjizi rekorda. Rekord osobe koja se najduže vraćala u život nakon što je proglašena klinički mrtvom drži Velma Thomas koja je 2008. oživjela 17 sati nakon što su joj liječnici proglasili mozak mrtvim i vratila se u život.

Iako ovdje nije riječ o dokazanom čudu, nije čak bilo ni rušenja niti jednog rekorda, ipak oporavak Ksenije Didukh nakon što je 10 sati bila "mrtva" vrijedi istražiti i pomno secirati kako bi se utvrdio koji je točno korak u medicinskom procesu zakazao proglasivši je mrtvom. Tko zna koliko takvih slučajeva ima u svijetu svaki dan, za ovaj se zna da se dogodio i dospio je u medije.

Izvori:
https://presheva.com/u-rikthye-ne-jete-dhjete-ore-pasi-u-shpall-e-vdekur-gruaja-thote-se-pa-parajsen-dhe-babane-qe-e-therriste/
https://mysteriousuniverse.org/2020/02/beyond-near-death-experience-dead-woman-revived-after-10-hours/

O autoru
Danijel Folnegović
Author: Danijel FolnegovićWebsite: http://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Owner
Danijel Folnegović je oduvijek bio zainteresiran za sve što ima veze s paranormalnim. Zarazio se time tamo davne 1993. gledajući prvu epizodu serije Dosije X. Voli pisati o bilo ćemu zanimljivom od NLO-a, vanzemaljaca, teorija urote, teorije o drevnim vanzemaljcima i nerješenim misterijama. Također, ima strast prema SF serijama i filmovima, ali i nogometu. Pokretač je ove stranice i brine o njenom neometanom radu. Povremeno se pojavljuje kao gost u nekim TV i radio emisijama.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno