Srijeda 6 Prosinac 2023

Pretraga

Misterije - Neobjašnjivo

Tajanstveno viđenje NLO-a američkog senatora u Rusiji

05 Svi 2021
(Reading time: 3 - 5 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Neki svjedoci NLO-a dolaze s besprijekornim životopisom i zaista služe za potkrepljivanje tvrdnji da se na našem nebu događa nešto čudno. Kad se govori o vjerodostojnom svjedoku, vjerodostojnost američkog senatora Richarda Brevarda Russella mlađeg, ne može se nikako zanemariti. Političar iz savezne države Georgia, radio je 38 godina u Senatu, postavši jedan od njegovih najmoćnijih i najutjecajnijih članova tijekom svoje službe od 1937. do 1963., a također je bio i guverner Georgije od 1931. do 1933, kao i predsjednik Odbora za oružane snage od 1951. do 1969., čak je neuspješno tražio nominaciju za demokratskog predsjednika 1952., a u vrijeme svoje smrti 1971. bio je jedan od najstarijih i najutjecajnijih senatora svih vremena. Svakako bi se činio nevjerojatno kvalificiranim svjedokom i imao bi gotovo nevjerojatan kredibilitet prilikom objave bilo kakve informacije vezane uz NLO tematiku, ali ...

Russell je 1955. bio predsjednik Odbora za oružane snage i bio je na putu za utvrđivanje činjeničnog stanja kroz Rusiju, zajedno sa svojim vojnim pomoćnikom potpukovnikom Hathawayem i tumačem Rubenom Efronom. 4. listopada 1955. putovali su vlakom kroz udaljenu regiju Zakavkazja kad je Russell pogledao kroz prozor i ugledao dva NLO-a u obliku diska kako polijeću s mjesta u blizini pruge. Odmah je pozvao svog pomoćnika i tumača, koji su također vidjeli neobičan prizor. Pukovnik Hathaway kasnije će za incident reći:
"Sumnjam da ćete vjerovati u ovo, ali svi smo to vidjeli. Senator Russell prvi je vidio taj leteći disk za koji su nam godinama govorili da tako nešto ne postoji, ali svi smo ga vidjeli. Jedan se disk uspinjao gotovo okomito, relativno malom brzinom, a vanjska mu se površina polako okretala udesno, penjao se tako na visinu od otprilike 2 kilometra, kad mu se brzina naglo povećavala krećući se prema sjeveru. Otprilike minutu kasnije viđen je drugi leteći disk koji je izvodio iste akcije. Područje uzlijetanja bilo je oko 3-4 kilometra južno od željezničke pruge."

Richard RussellJr

U.S. Senator Richard Brevard Russell, Jr.


Trojica muškaraca prijavila su to viđenje američkim zrakoplovnim snagama, s kojima je razgovarao Lieut. Pukovnik Thomas Ryan, koji je bio zračni ataše u američkom veleposlanstvu u Pragu u Čehoslovačkoj, nedugo nakon incidenta, s Ryanom, je rekao:

"Trojica promatrača bila su čvrsto uvjerena da su vidjela pravi leteći disk." S njima je razgovarala i CIA, koja je također intervjuirala četvrtog neimenovanog svjedoka čije će ime biti revidirano, a koji je rekao da su objekti na vrhu imali "malu kupolu" i "bijelo svjetlo".

CIA je utvrdila da su trojica svjedoka tijekom susreta opisala vidljivost kao izvrsnu, da nisu vidjeli tragove uzljetanja niti su čuli bilo kakav uočljiv zvuk iz diskova koji su imali ružičast sjaj i da su se predmeti "uspravno dizali dok se sjaj pomicao polako oko perimetra u smjeru kazaljke na satu, dajući izgled zupčanika. "

Zrakoplovstvo je zatim krenulo u stavljanje istog u potpunosti pod tepih, kao što je to činila i ruska vlada, i sve je bilo označeno kao strogo povjerljivo. Senator Russell također je odbio objaviti bilo što o toj temi, držeći usta zatvorenim nakon svoga viđenja. Odbio je dalje razgovarati o tome, a kad mu se obratio Tom Towers Russell iz Los Angelesa, 1956, rekao mu je:
"Dopustite mi da Vas izvjetim o tome da znam za postojanje i sadržaj Vaših pisama u vezi sa zračnim objektima viđenim iznad Europe prošle godine. Razgovarao sam o ovoj temi sa mnogim vladinim agencijama koje su sudjelovale u slučaju i stajališta smo da u ovome trenutku nije pametno objavljivati ništa na ovu temu. Žao mi je što Vam nisam više u mogućnosti pomoči oko ovog pitanja."

Richard Brevard Russell

Čini se kao da je cijelu aferu prigušila vlada, a sve je ostalo u tajnosti sve dok 1985. godine nije izašlo na otvoreno deklasifikacijom, kada je nakon brojnih zahtjeva Fonda za slobodno otkrivanje informacija na čelu sa dr. Bruce Maccabeom napokon pušteno u javnost. Maccabee je bio vrlo uzbuđen zbog objavljivanja ovih dokumenata, rekavši:
"Ti dugački tajni dokumenti su od velike važnosti jer prvi put pokazuju da je jedan od najmoćnijih američkih senatora svjedočio i prijavio NLO. Jer im je bez sumnje savjetovano da ne razgovaraju. Ti dokumenti pružaju zapanjujuće nove dokaze da postoje NLO-i."

Ovo je vrlo zanimljiv slučaj jer je svjedok izuzetno pouzdan, a NLO su vidjeli i drugi dužnosnici koji su bili sa njim u pratnji, kao i ostali "civilni" putnici što otežava njegovo zataškavanje u potpunosti. Čini se da nema razloga zašto bi jedan takav ugledni političar želio izmisliti takvu priču, a dodatno je napeta kada se u obzir uzmu golemi napori establišmenta u njeno zataškavanje.
Koje je značenje ovog susreta i koje mjesto ima u cijelom NLO fenomenu?
Zasada nema nikakvih dodatnih informacija, a vjerojatno će tako i ostati, te će ovo biti samo još jedan u nizu slučaja koji nikada u potpunosti neće biti osvjetljen ...

Izvori:
https://mysteriousuniverse.org/2021/04/the-mysterious-ufo-sighting-of-a-u-s-senator-in-russia/

O autoru
Danijel Folnegović
Author: Danijel FolnegovićWebsite: http://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Owner
Danijel Folnegović je oduvijek bio zainteresiran za sve što ima veze s paranormalnim. Zarazio se time tamo davne 1993. gledajući prvu epizodu serije Dosije X. Voli pisati o bilo ćemu zanimljivom od NLO-a, vanzemaljaca, teorija urote, teorije o drevnim vanzemaljcima i nerješenim misterijama. Također, ima strast prema SF serijama i filmovima, ali i nogometu. Pokretač je ove stranice i brine o njenom neometanom radu. Povremeno se pojavljuje kao gost u nekim TV i radio emisijama.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno