Ponedjeljak 25 Listopad 2021
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62

Pretraga

Tajna društva

ŠOKANTNI PODACI O SOTONIZMU U HRVATSKOJ

03 Ožu 2009
(Reading time: 1 - 2 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
Sotonistička sljedba na domaćem je terenu osnovana 1977. u Varaždinu i danas neslužbeno broji oko 7000 članova. Koliko je tzv. Hrvatsko Bratstvo i Sestrinstvo radikalno u pobuni protiv tekućih moralnih načela i bogobojaznih normi nije poznato.

Premda se uglavnom okupljaju privatno, svojedobno su se javljali svjedoci s pričama kako se održavaju sotonistički obredi u šumi tik do jarunskog jezera, a i navodni šef te prve organizacije, dao je Vjesniku intervju 1999. gdje je više manje ispao ekološki i politički osviješten građanin, empatično zabrinut za budućnost božjih stvorenja na Zemlji.


Malo je vjerojatno da hrvatski ljubitelji demona i sila zla idu toliko daleko da žrtvuju djevice ili ljude. Uostalom, crne mise koje podrazumijevaju ljudske žrtve, djetinje bogohulne čine poput umetanja hostije u vaginu, izgovaranje molitvi Sotoni uz masturbaciju, pijenje menstrualne krvi pomiješane sa spermom i slične pitoreskne bolesnoće, neobično su rijetke. K tome, sam LaVey je držao crne mise običnom glupošću.

Da su domaći sotonisti uglavnom čitali knjižice i pamflete te si tu i tamo složili grupnjak svjedoči jedan od sudionika tog plahog i raštrkanog pokreta:

'Ono što je počelo kao zezancija na grobljima i orgijanje pretvorilo se u nešto što nikad nisam očekivao. U početku je sve to bila zezancija do onog dana kada netko u toj našoj maloj skupini nije rekao da poznaje nekoga tko nas može uputiti u sektu i Sotonizam.Tad su počela dolaziti pisma. Prvo dobrodošlice pa ohrabrivanja a onda i tekstovi, filozofija i mudrosti. Nakon nekog vremena u naš je grad došlo nekoliko osoba s jednog našeg otoka i donijeli su nam jednu bilježnicu. Na prvoj stranici te bilježnice velikim slovima pisalo je Mysterium Aloim - ime sekte, a ispod 'Tebi čijoj se snazi volja planine klanja'. Na sljedećim stranicama bio je opisan ustroj sekte. Počevši od Vrhovnog svećenika, Visokog svećenstva (njih pet), svećenstva te ostalih. Također su bili detaljno opisani obredi i crna misa u njoj...No problemi su eskalirali, širile su se glasine o povezanosti sa sektama kao Crna ruža i obavljanju obreda krvi, koji su kod nas bili zabranjeni pa je rasla i zbunjenost. Pomalo je nastajao kaos i svi smo dobili poruku da je gotovo i završeno.'

Izvor:

http://kontakt.bloger.hr


Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno