Srijeda 1 Prosinac 2021
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62

Pretraga

Tajna društva

Anunnaki

03 Ožu 2009
(Reading time: 13 - 26 minutes)

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 
Prije nekih 35000 desava se nesto cudno; od nikud javlja se Homo Sapiens (Cro-Magnon). Cro-Magnom odjednom ne koristi samo kamenje, vec i drvo i kosti, zivi u organiziranim cijelinama, koristi kozu za odijevanje i zastitu, ostavlja tragove (dnevnik?) u obliku pecinskih slika, pokapa mrtve (da li vec to samo po sebi pretpostavlja postojanje neke filozofije i/ili stava prema smrti, zivotu i cak "zivotu" nakon smrti?). Prema istrazivanjima ciji su rezultati bili dostupni u vrijeme izdavanja knjige, Cro-Magnom ljudi dolaze od ranijeg Homo Sapiensa koji je zivio prije 250000 na podrucju Zapadne Azije i Sjeverne Afrike. Dodatnik puzzle stvaraju neke druge stvari kao npr. sposobnost za govor. Prema Theodoru Dobzhanskom (autoritet na tom polju; "Mankind Evolving") posebice cudi sto ispada kako se razvoj desio za vremena ledenog doba - razdoblje koje je najmanje pogodno za razvoj. Uglavnom, sve se svodi na poznatu kariku koja nedostaje.nibiru, anunnaki, izgubljene, civilizacije kliknite na više....Ono sto se zna vise manje je gdje i kako se razvijala nasa cizilizacija (jednom kad je krenula), ali ne i zasto? Mnogi po tom pitanju priznaju da mi ni ne bi trebali imati civilizaciju, tj. da nema razloga zasto ne bi bili na razvojnom stupnju plemena Amazonije ili drugdje. Nije problem u njihovom "zaostatku", vec nasem "napretku". Ukoliko je covjeku trebalo skoro 2000000 godina da promjeni kameno oruzje i pocne ga oblikovat, odjednom smo se doista brzo razvili. Za manje od 50000 godina od neandertalca do covjeka na Mjesecu. Premda pojava Cro-Magnona i Homo Sapiensa predstavlja zagonetku, mjesto pojave je Bliski Istok. Tu se pronalaze prvi tragovi agrokulture, stocarstva. 11000 p.n.e prestaje Paleolitik i pocinje Mesolitic (u Europi 2000 godina kasnije). Ovo razdoblje je prepoznatljivo jer covjek postaje farmer te njegovo "domesticiranje" flore i faune. Potom slijedi Neolitik. U razdoblju 7500-5000 p.n.e smatra se da se covjek dosta razvijao (keramika, zapisi, ornamenti). Medjutim oko 4500 p.n.e imamo nazadak... a potom opet jedna eksplozija civilizacije. Sumerani i Mezopotamija i dan danas ocaravaju povjesnicare i znanstvenike. Sumerani drze "prvi" za mnogo cega; piktografski znakovi koji su se potom utiskivali na glinu, mnogi dokumenti pokazuju kako su se racunale cijene, matematicki sustav je bio baziran na broju 60 (a ne 10 kao sto je danas slucaj) bivajuci prvi matematicki sustav, na glini su se izdavale potvrde od suda, trgovine, upotreba cigle i nekoliko drugih gradjevinskih inovatorija, upotreba bitumena i asfalta u izgradnji i medicini, agrikultura, pravni sustav, horoskopi, astronomija, hramovi, religija itd. Pocevsi sa kamenom prije 2000000 godina u Sumeru je covjek dozivio veliki pomak cca 3800 p.n.e.

Sto je to sto svako toliko je uzrokuje "pomake" u civilizaciji (cca 11000-7400-3800 p.n.e.). Sumerani imaju na tisuce glinenih plocica na kojima prema njima lezi odgovor; Sumeranski bogovi. Usporedba za grckim bogovima pokazuje da su imena razlicta, ali opisi dogadjaja, oruzja i sl. isti. Zapisi razlicitih kultura opisuju iste dogadjaje, ista oruzja i obiljezja "bogova" (Grci, Arianci, Hititi, Hurianci,Canaaniti, Egipcani i Amoriti), ali najraniji od svih (a nekima i izvor) su i dalje Sumerani. Hm, mogli bi reci "medjunarodni bogovi". Upravo ti "bogovi" cine okosnicu price o nastanku ove planete i razvoju civilizacije prema zapisima starih Sumerana i to prema pricanju samih "bogova" Sumeranima.

Glavni Bog bio AN (Anu u babilonskim i asirijskim tekstovima). Drugi po snazi bio je EN.LIL. Treci je bio Enlilov brat koji se naziva E.A i EN.KI. Enki (Ea) je imao ulogu vodeceg znanstvenika i prema zapisima stvorio je model covjeka koji se u tekstovima spominje kao Adapa (neki vuku paralelu sa Adamom). Zapisi govore o njihovoj hijerarhiji, nacinu na koji se odlucivalo kako se nasljedjuje, intrigama znanima iz zivota samih ljudi, opisima oruzja koja izbacuju "svjetlece lopte", njihovim "bazama", putevima u nebo (svemir) u "nebeskim kocijama" i "objektima sa krilima" (svemirski brod?) te slicno. U starim zapisima ti vanzmaljci se nazivaju Nefilim koji dolazi od semitskog korijena rijeci NFL (spustiti se) te u prijevodu doslovno znaci "Oni koji su se spustili na Zemlju". U drugim tekstovima se jos nazivaju Anunnaki.

Sumerani su tvrdili da se nas sustav sastoji od Sunca i 11 planeta (racunajuci mjesec). Matematicki jedan planet fali; dvanaesti planet naseg sustava (mala digresija; Uran je otkriven 1781, Neptun 1846, a Pluton 1930). Ono sto je zanimljivo da su takodjer imali opise konstelacija sjevernog neba. Znanstvenici su i dalje bez odgovora kako je moguce bilo bez preciznih orudja takvo sto napraviti. Plocica koja to opisuje nalazi se u Berlinskom muzeju pod oznakom VAT.7847. Dokument pod oznakom AO.6478 opisuje 26 zvijezda ne nebu u podrucju raka i daje njihovu razdaljinu u tri razlicite mjerne jedinice (sve tri danas objasnjene), itd. Kome je to trebalo i kako se uopce to moglo tada precizno izracunati? U samoj knjizi postoji pregrst dokumenata sa oznakom koji dalje ukazuju na opise drugi zvijezda i pozicija koje kada se u obzir uzmek pomak neba od onda do danas je precizan. Dalnja pretpostavka je da je tvrdnja Sumerana da im je to preneseno od posjetioca tocna.

I sada dolazimo do epika o nastanku. Cilindar koji se cuva u Ist. Berlinu (katalog VA/243) prikazuje konstelaciju od 11 planeta oko sunca. Taj prikaz tocno prikazuje cak i odnose u velicinama izmedju planeta. Jedina nepoznanica je dvanaesti planet izmedju Marsa i Jupitera (ili deseti bez sunca i mjeseca pa se na netu cesto ovaj planet naziva Planet X) koji je prema prikazu veci od Zemlje, ali manji od Jupitera i Saturna. Jedino sto ne pase je prikaz planeta jer na cilindru jedino Pluton nije na svom mjestu (mi ga prikazujemo nakon Neptuna, a na cilindru je izmedju Saturna i Urana). Da je ovo pronadjeno prije dva stoljeca netko bi dobrano popljuvao Sumerane kao neinformirane sto uopce misle da postoje planeti iza Saturna (zato i je bila ona mala digresija prije).

Opet malo lutanje. Postoji teorija prema kojoj su Mjesec i Zemlja nekada bili jedan planet. Analizom je utvrdjeno da oba planeta proizvode toplinu. Medjutim, Zemljina toplina dolazi od radiokativnih elemenata u sredistu planeta, dok kod Mjeseca je to blize povrsini. Prema tvrdnji NASA-e, smatra se da je prvih 500 milijuna godina Mjesec normalno evoluirao, a potom su rekli (New York Times): "The most cataclysmic period came 4 billion years ago, when celestial bodies sthe size of large cities and small countries came crashing into the Moon and formed its huge basins and towering mountains. The huge amount of radioactive materials left by the collisions began heating the rock beneath the surface, melting massive amounts of it and forcing seas of lava, through cracks in the surface. Appolo 15 found a rockslide in teh crater Tsiolovsky six times greater than any rockslide on Earth. Appolo 16 discovered that the collision that created the Sea of Nectar deposited debris as much as 1000 miles away. Appolo 17 landed near a scarp eight times higher than any on Earth, meaning it was formed by a moon-quake eight times more violent than any earthquake in history." Oblikovanje povrsine nastavilo se nekih 800000 milijuna godina tako da je make up zavrsen prije nekih 3.2 milijuna godina. OK, znaci mjesec donekle mozemo gledati kao planet... A vidjet cemo kako se kataklizma spomenuta od strane NASA-e uklapa u cijelu pricu.

Nije tajna da su astronomi trazili postojanje planeta izmedju Marsa i Jupitera (sjecam se i nekog teksta o tome mnogo prije nego sto me ova prica bila zaokupila prije nekoliko godina). Krajem 18-og stoljeca, prije nego sto je Neptun otkriven, grupa znanstvenika je postavila teoriju prema kojoj su sve planete od sunca postavljene prema nekom konacnom pravilu. To pravilo poznato je kao Bodeov zakon i bio je okosnica prve takve potrage na nebu. Pocetkom 19-og stoljeca oktiven je mali planet Ceres, potom nekoliko asteroida, a danas ih je poznato preko 3000 u tzv. asteroidnom pojasu. Smatra se da su to ostaci sraza sa planetom koja bi trebala biti tamo (Rusi su je nazvali Phayton). Vecina astronoma smatra da je takva planeta postojala, ali ne postoji nista sto bi ukazivalo na njeno nestajanje.

Dok biblijski tekst pocinje pricom o nastanku "Heaven and Earth" mezopotamijski tekst (The Seven Tablets of Creation/The Creation Epic) pocinje mnogo ranije. Prema toj prici postojali su AP.SU/Sunce ("onaj koji postoji od pocetka"), MUM.MU/Merkur ("onaj koji je rodjen") i TIAMAT ("izvoriste zivota"). Onda su se stvorili LAHMU/Mars i LAHAMU/Venera (korijen rijeci je LHM sto znaci "voditi rat"; simbolika je sto je Mars povezan s Bogom rata, a Venera i rata i ljubavi). Potom su stvoreni AN.SHAR/Saturn ("princ, prvi raj") i KI.SHAR/Jupiter ("prva cvrta zemlja"). Potom slijede GAGA/Plutom ("emisar"), ANU/Uran ("bog") i NUDIMMUD/Neptun ("stvaraoc"). I time zavrsava prvi dio Epa. Ovdje ne vidimo ni Zemlju i Mjesec. S druge pak strane imamo Tiamat za koji ne znamo sto je (ali se prema prikazu nalazi izmedju Marsa i Jupitera). Drugi dio epa opisuje njihoce putanje kao nestabilne opisujuci Tiamat kao planet na cijem su se putu nasle druge planete. Cijeli drugi dio epa govori o tome. Treci dio pocinje pricom o nastanku jos jedne planete - MARDUK. Prema epu on je stvoren van samog sustava "i nije bio prisutan kada su se putanje djelile". Kako se priblizavao sustavu (uzarena planeta), prema epu, cekalo ga je sunce i 9 planeta. Epik potom nastavlja opisivati put i utjecaj njegovog prolaska (gravitacijski utjecaj). Ulazak se moze vidjeti na slici http://www.sitchin.com/images/planet%203c.jpg Medjutim, nije MARDUK udario u TIAMAT, vec jedan od satelita MARDUKA (North Wind) kao na slici http://www.sitchin.com/images/planet%201b.jpghttp://www.sitchin.com/images/planet%202b.jpg Ono sto se u epu cesto spominje za TIAMAT jest da je on bio vodeno cudoviste. Ukoliko prihvatimo gronju teoriju da je Zemlja nastala kao TIAMAT-a tada ne cudi sto Zemlja ima toliku vodenu povrsinu. Sto vise, siguran sam da cinjenica da jedna strana planete ima koncentraciju kopna ima veze sa samim mjestom sudara (ukoliko bi ova prica bila tocna). 1973 u Icarusu nobelovac Francis Crick i Dr. Leslie Orgel iznose teoriju da je zivot na Zemlji potaknut mikroorganizmima sa nekog drugog planeta te pitajuci se zasto postoji samo jedan genetski kod, zasto molybdenum igra toliko znacajnu ulogi u enzimimkim reakcijama kada je on sam po sebi rijedak element, zasto su krom i nikal kojih ima toliko nebitni u biokemijskim reakcijama, itd. Tada bizarna teorija koju su ponudili nije bila da je tako mozda mogao poceti zivot na planeti, nego da je to ucinjeno namjerno. Ta teorija ostaje nepotpuno i bez ikakvih dokaza i danas.

U starom testamentu pronalaze se odredjeni zapisi koji se pozivaju na gore navedeno. Danas, znanstvenici priznaju da se termin iz testamenta Tehom (hebrejski) odnosi na Tiamat dok Tehom-Raba na veliki (prvi) Tiamat (u testamentu prorok Isaiah se prisjeca toga). Knjiga postanka, Geneza kako netko rece, medju prvim redovima govori o vjetrovima nad vodama Tehoma i kako je svijetlo podijelilo Tiamat stvarajuci Zemlju i Rakia-u (u doslovnom prijevodu "kamena ogrlica" pa pretpostavljam da se odnosi na ateroidni pojas). Prema Genezi (1:8) taj dio je nazvan "heaven" (shamaim). Akkadijski spisi takodjer imaju istu pricu (rakkis). Marduk, planeta koja je dovela do razaranja, prevodi se na engleskom The Lord, tj. Bog. Kako se asteroidni dio naziva "heaven" poprilicno drugacije zvuci kada se procita "The Lord created The Heaven and The Earth".

Sto je Marduk? Tekstovi navode da je to planet koji dosao van sustava, prolazeci pored pojedinih planeta prije kolizije sa Tiamatom. Sumerani ovaj Planet zovu NIBIRU (planet of crossing). Jos ga zovu i dvanaesti planet. Simpaticna stvar sa Sumeranima je da su broj planete dodjeljivali gledano izvana, a ne s pozicije sunca. Pioneer 10 nosi poruku "The craft that You have found comes from the third planet of this sun" (naravno, ne tim rijecima vec znakovima). Medjutim Sumeranima je zemlja bila sedma, a to moze znati samo netko tko je dolazio izvan naseg sustava. Mezopotamijski tekstovi govore o putanji planete koja je dosezala daleke krajeve svemira. Franz Kugler prvi postavlja teoriju da se radi o planeti koja ima elipticku putanju kao komet. U slikovnim zapisima planeta je bila prikazana kao planet sa krilima (dok je Zemlja bila kriz). Mnogi tekstovi opisuju kada bi se planeta priblizavala kako su se spustale kise i javljale poplave (gravitacijski ucinak). Iz ovoga mozemo zakljuciti da se planeta ocito "vracala" te da nakon opisa u Epu je nastavila na svojoj eliptickoj putanji zalaziti u nase prostore. Mnogi slikovni zapisi (npr. iz Nippura) prikazuju slike neba za suncem i krizom na nebu. Pojava na nebu i njeno nestajanje prema opisima potvrdjuju sumnju u njenu stalnu orbitu unutar naseg sustava. Poput kometa. Halley se vidi svakih 75 godina. Neke se vide samo jednom i pitanje je koliko je potrebno da ih opet vidimo. Kohoutek se pojavio negdje 1973 i astronomi su izracunali da ce ponovo pojaviti za nekih 7500 do 75000 godina opet. Sama ljudska spoznaja da se ovaj plonet pojavi pa nestane upucuje da se orbitalni period mnogo manji nego za Kohoutekov komet. 1972. Joseph L. Brady (Lawrence Livermore Laboratory California) otkrio je odstupanja u orbiti Halleyevog kometa koja matematicki imaju smisla ako postoji planet velicine Jupitera orbitirajuci oko Sunca svakih 1800 godina. Mesopotamski i biblijski izvori pak spominju 3600 godina (jedinica za toliko godina zvala se shar). Prema tome i opisima nekih dogadjaja prvo spustanje Nefilima na Zemlju desilo se prije 450000 godina. [prema tablicama koliko su pojedini Nefilini se zadrzavali na planeti ispada da su znali visit ovdje po nekoliko desetaka tisuca godina pa se pitam da li je bilo koji umro nesretnim slucajem u nadi da se pronadju njegovi ostatci kako bi ovo dobilo i konkretni dokaz].

Kada su prvi put dosli kako su to uopce izveli? Glinena plocica nadjena ispod ostataka Kraljevske knjiznice u Ninevehu i dan danas nosi naslov najzagonetnijeg mezopotamskog dokumenta. Radi se o asirijskoj kopiji koja je za razliku od drugih dokumenata okrugla. 1912. L.W.King napravio je kopiju koja je podijeljena u 8 dijelova. Na slici je mapa, sa krugovima, trokutima, strelicama, linijama presretanja, cak i elipsa za koju se vjerovalo u to doba kao geometricki element nije bila poznata. Dugo vremena nije se moglo prevesti sto to znaci jer se primjenjivao asirijski rjecnik zanemarujuci da su asirijsci kopilari od sumerana. Kada su pak pokusali sa sumeranskim jezikom, doslo se do toga da mapa opisuje spustanje i dizanje sa povrsine Zemlje. Premda ne postoji dokument koji opisuje kada i kako su krenuli, ocito je, iz nase perspektive, da su u nekom trenutku sa svoje planete trebali krenuti prema Zemlji, a tada kada udju u atmosferu spustiti se sa manjim. Odlazak sa zemlje je vjerojatno bio jos tezi. Kada su Nefilimi stigli prvi put vladalo je ledeno doba (prije 600000 godina pocinje, potom prije 550000 je prvo zagrijavanje te prije 480000-430000 je drugo ledeno doba). Smatra se da je razina mora tada bila niza za nekih 700 feeta. Prema zapisima podrucje odabrano je bilo unutar podrucja kojeg su cinili rijeke Eufrat/Tugris, Nil i Indus (nista cudno, voda, ravnica, energija - nafta i derivati). Za pretpostaviti je da su prva spustanja bila u vodu jer se u testovima kod prvih spustanja referira na nebeska plovila (s naglaskom plovila za vodu; jebiga, nema te rijeci u nasem jeziku). Prema zapisu izgradjeno je 7 gradova. Danas se tocno zna lokacija svakog (to sto su u podrucjima gdje stalno divlja rat je pomalo jadno). Ono sto je fora jest da svi ti gradovi poslagani stvaraju geometrijski pravilne cjeline povezane... a kao glavni "aerodrom" namece se planina/ravnica Ararat i Sippar. U to vrijeme zigurati su gledali tocno prema stranama svijeta i mogli su sluziti kao orijentir. Kasnije je sva oprema unistena od strane Nefilima prije potopa.

Dosavsi na Zemlju nakon sto su klimatski uvjeti stabilizirali tekstovi opisuju Nefilime da kopaju i traze nesto u zemlji i vodi (pretpostavka je da su to neke rude, zlato,...) [Vezano uz to kasnije, spominju se lokaliteti u Africi pocetku. Tamo su prije nekoliko desetaka godina prilikom jedne ekspedicije otkriveni alati za kopanje na podrucju antickog rudnika. Jedna lopata je poslana na analizu (carbon dating) na Yale i Groningen (Nizozemska) i rezultati su fili bolesno fascinirajuci: 41250 p.n.e plus/minus 1600 godina!] Iskapanja su tako godinama prolazila i tada dolazi do pobune unutar samih Nefilima koja se u danasnjim okvirima moze povezati sa uvjetima rada. Tada je, simplificirano i sa puno izostavljenih detalja, odluceno da se stvori primitivni radnik. Tu pocinje prica o nastanku covjeka i karici koja nedostaje.

Na prvi tren to je u koliziji sa biblijskim teorijama, ali samo na ocigled. U svim sumeranskim tekstovima kaze se da su Nefilim stvorili covjeka da radi njihov posao. U sumeranskoj verziji to je odluceno na zasjedanju 12 glavnih vanzemaljaca (tzv.bogova; opet paralela sa drugim kulturama i brojem bogova). U knjizi postanka ne spominje se nikakvo zasjedanje vise njih, ali se potkrala greska prilikom prvih prijevoda. Tamo naime stoji Bog za nesto sto u originalu je Elohim. Medjutim, naknadno je utvrdjeno da je Elohim mnozina cime se i u knjizi postanka kao izvor odluke prolazuje "grupa autora". I Geneza i Biblija za svoje korijene imaju sumeranske zapise te oni predstavljaju na neki nacin editirane verzije sumeranske verzije. Sve price tvrde da je covjek (adapa) stvoren na sliku (selem) i psihu (dmut) svog kreatora. Razni zapisi i slike opisuju covjeka i Nefilime (tzv. bogove) koji izgledaju isto. Ali kako je to uopce moguce? Prema Darwinu sva ziva bica, ukljucujuci covjeka, rezultat su evolucije. Ono sto Sumerani nude u svojim zapisima pokazuje da ljudi nisu nastali spontano. I dok evolucija opcenito moze pokazati tijek kako je razvoj na Zemlji tekao, i dalje ne moze objasniti odakle je iskocio Homo Sapiens. On se desio prije nekih 300000 godina... mozda milijunima godina prerano.

Luckasto u svemu tome jest da Nefilim nisu stvorili covjeka od nicega; oni su manipulirali sa postojecim "materijalom". Prema Sumeranima nekih 300000 godina od danas Nefilim su "implementirali" selem i dmut na Homo Erectusu (citaj genetski inzenjering). Vratimo se u proslost. 435000 godina od danas, pri kraju drugog ledenog doba, javlja napredni covjekolici majmum; Homo Erectus. U svojim posjetama Nefilim su se susretali s njime (Akadijski tekstovi, a Ep o Gilgamesku takodjer registrira negovo postojanje). Potom, kada je ponestalo radne snage, Nefilim su rjesenje vidjeli u tom primitivnom bicu. Zasto bi imali kompatibilni genetski kod ostaje misterij, ali mnogi su skloni vjerovanju da je Murdok prolazeci blizu Zemlje mogao ostaviti materijal za kasniju gradju zivota. Hram Belus (Babilon) sadrzi zapise u kojima se opisuju covjek sa dva spolovila, covjek sa dvije glave, mix covjeka i zivotinje, itd. Za pretpostavit je da prije nego se krenulo na kreiranje covjeka da se muckalo i sa drugim stvarima. Sumeranski tekstovi takodjer pricaju o deformiranim ljudima stvorenima od strane Enkija (glavni znanstvenik) i Ninhursag. Teksto govori o rodjenju osobe koja nije mogla kontrolirati urin, potom osobe koja nije imala spolne organe, bolesnih, itd. Na kraju im je poslo za rukom i taj prvi primjerak nazvan je Adapa. U mezopotamskom konceptu, kao i biblijskom, covjek je mix krvi kreatora i zemljine gline. U njihovom jeziku oni su za takvog covjeka koristili termin lulu sto doslovno znaci "onaj koji je pomijesan". Ono sto je moderna lingvisticka istrazivanja pokazuju jest da su mnoge rijeci u antickom svijetu imale dvostuko znacenje. Pa tako i ovdje adapa i adamu zapravo mogu znaciti crvena krv. Mezopotamski tekstovi su mnogo eksplicitniji na tu temu pa je dobro sto postoji toliko mnogo tektova koji se daju usporediti. Sto vise, u njima je cak slikovito opisan postupak stvaranja prvog covjeka. Prica dozivljava klimaks time sto premda je dosao 9 mjesec zena nije rodila vec tek u desetom. Tako je prvi covjek bio rodjen od strane Ninti; zene od Enkija te se adapa u kasnijim tekstovima referira kao prvi zemljani potomak. [prema zapisima, prvi primjerci nisu bili sposobni za reprodukciju vec su bili hibridi]

Sto je tocno bilo potrebno za genetski inzenjering, a potom oplodnju tesko je reci. "Bog" koji bi bio odabra je imao TE.E.MA sto se prevodi kao "osobnost". U akadijskim tekstovima termin je etemu i prevodi se kao "duh". Kako god, iz svih tekstova se nazire da je to nesto u krvi. Pretpostavka je da se radi o nekom ili nekim genima. U svim zapisima se govori kako se "postojanost" ("essence", kisir) stavljala u "glinu" i od toga mixa bi ispali ljudi. Ukoliko je "glina" bila zemaljski element u koji se stavlja "bozanski" tada dolazimo od razumne pretpostavke da se tu govori o oplodnji gdje muski spermij odabranog Nefilima se stavljaju u zensku jajnu stanicu zenskog Homo Erectusa (i eto ti Homo Sapiensa). Termin na akadijskom za "glinu" je tit, ali original vuce iz TI.IT ("ono sto je sa zivotom"). U hebrejskom je sinonim "bos" koji pak vuce korijen iz "besa" (jaje).

Zanimljiva je i prica o Adamu i Evi gdje se pokazano tumacenje u skladu sa drugacijim tumacenjima imena (primjerica zmija biblijski je nahash sto dolazi od korijena rijeci NHSH sto znaci "otkriti sto znaci" sto je ujedino bio sinonim za Enkija). Detalja se ne sjecam pa tu pricu preskacem. Uglavnom tamo se desio prvi sukob Enkija i Enlila, a Adama i Eva bili su samo zrtve te borbe. Kroz daljne tekstove vidi se da Enki ima zastitnicki odnos prema ljudima dok Enlil nema. Takav odnos najvise dolazi do izrazaja pri opisima Potopa. Potop je objasnjen u sumeranskim dijelima kao dodgadjaj koji je unaprijed bio poznat Nefilima. Takodjer, pred Potom prethodilo je povlacenje istih, ali sam Enki odlucio je upozoriti Noah i dati mu priliku da se spasi (uputivsi ga prema vrhovima Ararata). Kopanjem na Artiku i Antartiku te proucavanje zarobljenog kisika, kao i proucavanjem dna Meksickog zaljeva znanstvenici smatraju da je posljednje ledeno doba pocelo prije 75000 godina, a mini zagrijavanje prije nekih 40000 godina. Dr. John T. Hollin (Sveuciliste Maine) izracunao je da ukoliko se samo polovica sadasnje razine leda na Antartiku spusti (otopi) u juzna mora izazvao bi plimni val i povecanje razine svih mora za 60 feeta. 1964. A.T. Wilson (Sveuciliste Victoria NZ) postavio je teoriju da je ledeno doba zavrsilo time sto je sav led zavrsio u moru otopljen... i ne samo na Antartiku vec i Artiku i time izazvao Potop. Nagla promjena temperature kreirala bi snazne oceanske oluje pracenima jakim kisama. Upravo takav fenomen i jest opisan u starim zapisima. Ep o Gilgamesu daje podatak odakle je oluja stigla; sa juga (Antartik->Indijski ocean->Arabija->Mezopotamija). Sto je bio uzrok tom dogadjaju. Stari zapisi govore da je uzrok bio prolazak Marduka pored Zemlje (na razini mora, tj. plimu i oseku, utjece Mjesec... doista, koliko bi planet velicine Marduka utjecao?). Premda je inicijalni dogovor izmedju "bogova" bio da se covjek unisti time da ga se ne upozori na Potop, Enki to nije dozvolio. Kasnije, kada se voda povukla (npr. Psalm 104), i kada su Nefilimi vidjeli da je covjek prezivio odlucili su ga postediti (premda se Enlil inicijalno protivio).

Prema jednom od zapisa tvrdi se da se Potom desio u vrijeme Lava (horoskop/konstelacija). Prema onome sto su Sumerani ostavili, a moderna znanost potvrdila - danas znamo:
60 B.C. - A.D. 2100 doba riba
2200 B.C. - 60 B.C. doba ovna
4380 B.C. - 2200 B.C. doba bika
6540 B.C. - 4380 B.C. doba blizanaca
8700 B.C. - 6540 B.C. doba raka
10860 B.C. - 8700 B.C. doba lava

Prema njima potop se desio izmedju 10860-8700 p.n.e. Prema modernoj znanosti vrijeme zadnje ledeno doba negalo je prestalo u juznoj hemisferi prije nekih 12-13 tisuca godina (i 1000-2000 godina kasnije u sjevernoj hemisferi).

Prema zapisima ostavljenima i onome sto je moguce staviti u vremenske okvire prema "Zemaljskim kronikama" (6 knjiga) kronologija ide ovako:
- prije 450000 godina na Nibiru, udaljenom clanu suncevog sustava (?) polako dolazi do gasenja zivota i propadanja atmosfere
- prije 445000 godina Enki se spusta na Zemlju i uspostavlja prvu "stanicu" - Eridu u juznoj Mezopotamiji sa prvenstvenim ciljem iskopavanja zlata iz voda Pezijskog zaljeva (zapis govori o zlatu kao rjesenju problema sa atmosferom na Nibiru).
- prije 430000 godina Zemljina klima se popravlja i ona je prihvatljiva na Bliskom istoku; jos Anunnakija stize na Zemlju ukljucujuci Enkijevu polu-sestru Ninhursag koja je bila "Chief Medical Officer"
- prije 416000/415000 godina iskapanje zlata posustaje, Anu i Enlil dolaze na Zemlju. Iskapanja se sele u juznu Afriku. Enlil preuzima kontrolu na postojecom stanicom, a Enki mora poci u Afriku (uspostava Larse)
- prije 400000 godina grade se stanica za slijetanje (Sippar), "Mission Contol Center" (Nippur), metalurski centar (Shuruppak). Zlato dolazi brodovima iz Afrike; ono se salje u orbitu gdje se cuva i mozda obradjuje a potom salje brodove koji periodicno stizu sa Nibiru.
- prije 380000 godina prvi sukon Nefilima izmedju sebe; pobijedu odnose sljedbenici Enlila
- prije 360000 godina gradi se jos gradova i centara (Bad-Tibara)
- prije 300000 godina pobuna Anunnakija u rudnicima zlata. Enki i Ninhursag stvaraju prvog primitivnog radnika kroz genetsku manipulaciju covjekolikoga majmuma (Homo Erectus). Nakon sto je rjesen problem reprodukcije, Homo Sapiens pocinje da se siri.
- prije 250000 godina sirenje Homo Sapiensa na druge kontinente
- prije 200000 godina zivot na Zemlji ponovo dozivljava pad zbog novog ledenog doba
- prije 100000 godina klima se zagrijava... Anunnaki (biblijski Nefilim) izazivaju gnusanje Enlila jer se upustaju u odnose sa zenama na Zemlji
- prije 75000 godina novo ledno doba... Cro-Magnom prezivljava
- prije 49000 godina oni nastali razmozavanje Anunnakija i Zemljana vladaju Shuruppakom pod patronatom Enkija i Ninhursag. Enlil to ne zeli i razmislja o tome kako se rjesiti ljudi.
- prije 38000 godina Annunaki postaju svijesni da ce pri sedmom prolazu od onda izazvati promjene na Zemlji. Europski neandertalac nestaje; samo Cro-Magnom prezivljava.
- prije 13000 godina prolazak Nibiru blizu Zemlje izaziva plimni val i ogromne promjene. Enlil zahtijeva da Anunnaki navedeno ne kazu Zemljanima, ali Enki krsi zapovijed i daje instrukcije Ziusudra/Noah da sagradi brod (sposoban i da bude pod vodom). Anunnaki promatraju potop iz svog broda. Po potopu Enlil se slozi da se prezivjelom ljudima da znanje o agrikulturi... Kako se voda povlaci polako, poceci agrikulture se biljeze na visoravnima. Enki pak pokazuje kako pripitomiti zivotinje
- 10500 p.n.e. dolazi do nove podijele teritorija izmedju Anunnakija. Sinai ravnica se koristi kao novo sletno mjesto, a kontrolni centar sad ase nalazi na planini Moriah (buduci Jeruzalem)
- 9780 p.n.e. Ra/Marduk, Enkijev prvi sin, dijeli vladavinu nad Egiptom izmedju Ozirisa i Setha [u Egipatskoj mitologiji Ptah je Enkli]
- 9330 p.n.e. Seth zatvara Ozirisa i nastavlja solo vladavinu nad dolinom Nila
- 8970 p.n.e. Horus osvecuje svog oca Ozirisa i pocinje "First Pyramid War". Seth bjezi u Aziju
- 8670 p.n.e. protiveci se kontroli nad svim svemirskim postajama na Zemlji od strane Enkijevih sinova i kceri, Enlilovi nasljednici pokrenu "Second Pyramid War". Pobjednik Ninurta prazni Veliku piramidu i odnosi opremu. Ninhursag, polu-sestra Enkija i Enlila, vodi mirovnu konferenciju te se postavlja nova podijela kao rezultat. Vladavina na Egiptom prelazi sa Ra/Marduk dinastije na Thotha
- 7400 p.n.e. kako se era mira nastavlja, Anunnaki daju neke nove prednosti covjecanstvu; pocinje neoliticko doba. "Polubogovi" vladaju Egiptom (ne cisti Nefilimi vec miks njih i ljudi)
- 3800 p.n.e. urbana civilizacija zapocinje u Sumeru po uspostavi gradova od strane Nefilima (pocevsi sa Eridu i Nippurom). Anu dolazi na Zemlju. Novi grad, Uruk (Erech), sagradjen je u njegovu cast. On pak gradi hram u cast njegove unuke Inanna/lshtar
- 3760 p.n.e. Covjecanstvu je prvi put dano da samostalno vlada i upravlja. Kish je prvi takav grad. Pocinje kalendar u Nippuru. Nagli razvoj civilizacije

- 3450 p.n.e. Vladavina nad Sumerom prelazi na Nannar/Sin. Marduk proglasava Babylon "Gateway of the Gods." Dolazi do incidenta opisanog kao "The Tower of Babel incident" u mnogim zapisima. Anunnaki stvaraju nekoliko jezika kojima ce ljudi govoriti (???). Marduk/Ra se vraca u Egipat i svrgava Thoth i proganja mladjeg brata Dumuzia. Dumuzi slucajno stradava; Marduk biva zatvoren ziv unutar Velike piramide, no oslobadja se kroz skriveni izlaz i odlazi u egzil
- 3100 p.n.e. 350 godina kaosa zavrsava postavljanjem prvog Egipatskog faraona u Memphisu
- 2900 p.n.e. vladavina nad Sumerom prelazi na Erech. Inanna dobiva kontrolu nad trecom regijom; pocetak civilizacije u dolini Indusa
- 2650 p.n.e. Enlil polako gubi strpljenje sa ljudima
- 2371 p.n.e. Inanna se zaljubljuje u Sharru-Kin (Sargon). On uspostavlja novi glavni grad Agade (Akkad). Akkadijsko carstvo pocinje
- 2316 p.n.e. ponovo sukob The Marduk-Inanna. Zavrsava kada Nergal, Mardukov brat, doputuje iz juzne Afrike i nagovori Marduka da napusti Mesopotamiju
- 2291 p.n.e. Naram-Sin vlada Akkadom. Ulazi u Sinai dolinu te okupira Egipat (na nagovor Inanne)
- 2255 p.n.e. Naram-Sin osvaja Nippur. Anunnaki napadaju Agade i Inanna bjezi. Sumer i Akkad okupirane su trupama vjernima Enlilu i Ninurti
- 2220 p.n.e. Sumerska civilizacija se ponovo uspinje zahvaljuci vladarima Lagasha. Thoth pomaze kralju Gudei da sagradi ziggrat za Ninurtu
- 2193 p.n.e. Terah, Abrahamov otac, rodjen je u Nippuru
- 2180 p.n.e. EGipat je podijeljen; sljedbenici Ra/Marduk ostaju na jugu; faraoni koji mu se protice zauzimaju drugu polovicu
- 2130 p.n.e. Inanna pokusava povratiti vlast u Erechu, ali ne uspijeva
- 2123 p.n.e. Abraham rodjen u Nippuru
- 2113 p.n.e. Enlil dodjeljuje "Lands of Shem" Nannaru; Ur je proglasen glavnim gradom nove imperije. Nippurski svecenik Terah, Abrahamov otac, stize u Ur. Ur-Nammmu pocinje svoju vladavinu nazivajuci se Zastitnikom Nippura.
- 2096 p.n.e. Ur-Nammu umire u bitki. Ljudi smatraju da je njegova smrt izdaja od strane Anua i Enlila. Terha sa svojom obitelji krece za Harran.
- 2095 p.n.e. Shulgi preuzima tron Ura. Postaje ljubavnik Inanne i pada pod njen utjecaj.
- 2048 p.n.e. Shulgi umire. Mardjuk krece u podrucje Hittita.
- 2047 p.n.e. Amar-Sin (biblijski Amraphel) postaje kralj Ura. Abraham ide u Egipat, ostaje 5 gofina i potom se vraca.
- 2041 p.n.e. Pod vodstvom Inanna-e, Amar-Sin cini koaliciju Kraljeva Istoka te krece na Canaan i Sinai. Vodnja napada Khedor-la'omer. Abraham ga blokira.
- 2038 p.n.e. Shu-Sin mjenja Amar-Sina na tronu Ura i Imperij se raspada.
- 2029 p.n.e. Ibbi-Sin mjenja Shu-Sina.
- 2024 p.n.e. Vodeci svoje sljedbenike, Marduk marsira na Sumer i postavlja sebe na tron u Babilonu. Borba se siri na centralnu Mezopotamiju. Enlili zahtijeva da se Marduk i Nabu kazne; Enki se protivi, ali njegov sin Nergal prelazi na stranu Enlila. Kako je Nabu poslao svoje Canaanitske sljedbenike prema svemirskoj stanici (Sinai), Anunnaki dozvoljavaju koristenje necega sto izgleda kao nuklearno oruzje (biblijsko unistenje Sodome i Godome; opis opisuje gljivu, reakcije ljude izlozene radioktivnosti te dan danas se mogu naci povecana radioaktivnost terena). Nergal i Ninurta unistavaju svemirsku stanicu i gradove Canaanita.
- 2023 p.n.e. vjetar raznosi radiokativni oblak po Sumeru. Ljudi umiru, zivotinje nestaju, voda je zatrovana.

Izvor:

http://www.endofdays.bloger.hr/Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno