Utorak 5 Prosinac 2023

Pretraga

Tajna društva

Vatikan će otvoriti tajne arhive pape Pija XII. - Drugi svjetski rat, Fatima, vanzemaljci i još mnogo toga?

25 Velj 2020
(Reading time: 2 - 4 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Papa Pio XII vodio je Katoličku crkvu od 1939. do 1958. - godine koje su se poklapale s holokaustom, Drugim svjetskim ratom i drugim velikim povijesnim događajima. Pija XII. Često su nazivali "Hitlerovim papom" (naslov biografije) zbog njegovih napora da održi Vatikan neutralnim tijekom Drugog svjetskog rata i zbog nedostatka javne osude nacizma i holokausta. Njegovi pristaše kažu da je Pio XII učinio puno iza kulisa kako bi podržao saveznike i pomogao židovskom narodu, ali osude, kontroverze i zavjere traju i danas.

No to bi se sve moglo promijeniti u ožujku, kada bi Vatikan trebao maknuti pečat sa dokumenata o papi Piju XII. I dok večina čeka da sazna istinu o njegovom stvarnom stavu o Drugom svjetskom ratu, mi se nadamo da će ipak biti pušteni stvarni "nefiltrirani" dokumenti koji će nam pojasniti ili barem baciti novo svijetlo na njegovo uporno potiskivanje i skrivanje Treće Fatimske tajne, njegovom vlastitom navodnom viđenju vrlo sličnog/istog iskustva nazvanog "Čudo sunca" i nadamo se barem dijelu, makar i jednom "ozbiljnom" dokumentu iz čuvene Vatikanske arhive o NLO-ima i vanzemaljcima.

"Otvaranje arhiva presudno je za suvremenu povijest crkve i svijeta."

rome 1945033

Kako god bilo, otkrivanje Vatikanskih arhiva o Piu XII. velika je stvar za katoličku crkvu, prema kardinalu Jose Tolentinu Calaca de Mendonca, crkvenom arhivistu i knjižničaru. Vjerojatno je povezano s činjenicom da je papa emeritus Benedikt XVI. Veliki obožavatelj Pija XII. I zalaže se za njegovu kanonizaciju, čin koji bi predstavljao uvredu mnogim Židovima koji vjeruju da je on Hitlerov papa ili da je barem mogao učiniti kud i kamo više u Crkvenoj osudi nacizma i holokausta. Otvaranje arhiva je najavljeno za 2. ožujka ukoliko ne dođe do nekih nepredviđenih stvari. Corona je na pragu Vatikana, tako da se ne radujem previše ...

Pio XII. je kontroverzan iz mnogih razloga i mnogi se nadaju da će se uvidom u arhivu mnoge stvari raščistiti. Na primjer, mnogi su katolici očekivali da će Treća tajna Fatime biti otkrivena onako kako je obećano 1960. Međutim, navodno da je Pio XII pismo privatno otvorio krajem 1950-ih, pročitao, gorko plakao dva dana, zatim naredio da se nikad ne otkrije sadržaj pisma, nedugo potom je umro. Kada je sadržaj konačno otkriven 2000. godine, otkriveno je da je pismo predvidjelo atentat na papu Ivana Pavla II-og. No mnogi su optužili Vatikan da je pismo sadržavalo i puno goru poruku, onu o kraju civilizacije i da bi se sa tim znanjem moglo suzbiti nešto loše, vrlo loše!
Još jedna Fatimina polemika koja je uključivala Pija XII dogodila se 1950. godine. Prema glasinama koje je kasnije potkrijepio rukom pisani račun koji je potpisao papa (ali ga je napisao svećenik, kojemu je on diktirao sadržaj) i otkriven 2008. godine, Pio XII je tvrdio da je i on svjedočio čudu. Naime, tvrdio je da je četiri dana neprekidno gledao u neki objekat na nebu nalik na sunce kako se kreće po nebu, bez ikakvih efekata po zdravlje. Iako to nije proglašeno kao čudo, kardinali kojima je bio okružen potvrdili su da je gledao stalno u taj objekat nalik suncu, vjerujući da gleda u isti fenomen kao onaj iz Fatime. Naravno, nitko ga drugi nije vidio. Sad, neki kažu da je to bila samo neuobičajena vremenska pojava, dok nekolicina vjeruje kako je bila riječ o NLO-u.

fatima 227255

Govoreći o NLO-ima, u intervjuu iz 2008. fra. José Gabriel Funes, argentinski jezuitski svećenik i astronom, koji je bio direktor Vatikanskog opservatorija od 2006. do 2015., izjavio je da moguće postojanje inteligentnih vanzemaljaca nije u suprotnosti s bilo kakvim crkvenim učenjima, da bi poricanje postojanja vanzemaljaca bilo poput „stavljanja granica“ po Božjoj stvaralačkoj slobodi, pa čak i teoretiziranoj da vanzemaljci mogu biti "oslobođeni izvornog grijeha" - eliminirajući potrebu da se krste. To je mnoge dovelo do pitanja da li vatikanski dosjei već imaju dokaze o NLO-ima i vanzemaljcima. Bi li taj dokaz mogao sadržavati ono ćemu je Pio XII doista bio svjedokom tjekom svojih šetnji Vatikanskim vrtom?
Da, to je puno za očekivati od tajne i zatvorene Katoličke crkve. S druge pak strane, to se događa pod pokroviteljstvom pape Franje, koji se ponosi transparentnošću i pokušava od sebe napraviti ime usprkos miješanju pape emeritusa Benedikta. Je li ovo prilika da Franjo ukrade svjetlo reflektora i otkrije više o NLO-ima i izvanzemaljcima nego čak i britanska vlada?

Ukoliko se to dogodi, držim palčeve prema gore, ožujak će biti prava revolucija od mjeseca, živi bili, pa vidjeli ...

O autoru
Danijel Folnegović
Author: Danijel FolnegovićWebsite: http://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Owner
Danijel Folnegović je oduvijek bio zainteresiran za sve što ima veze s paranormalnim. Zarazio se time tamo davne 1993. gledajući prvu epizodu serije Dosije X. Voli pisati o bilo ćemu zanimljivom od NLO-a, vanzemaljaca, teorija urote, teorije o drevnim vanzemaljcima i nerješenim misterijama. Također, ima strast prema SF serijama i filmovima, ali i nogometu. Pokretač je ove stranice i brine o njenom neometanom radu. Povremeno se pojavljuje kao gost u nekim TV i radio emisijama.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno