Nedjelja 17 Listopad 2021

Pretraga

''Teorije'' zavjere

KATASTROFA: Objavljen je tekst Transpacifičkog sporazuma (TPP) – Prebacio je i najgora očekivanja

13 Stu 2015
(Reading time: 1 - 2 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

TPPTTIP

"Ovo je još jedno u nizu poniženja demokracije, a posredno se odnosi i na nas Europljane!"

Proteklog tjedna je ministar vanjskih poslova Novog Zelanda objavio tekst TPP-a, trgovinskog sporazuma koji uključuje Sjedinjene Države i još 10 pacifičkih država - Australiju, Maleziju, Bruneje, Kanadu, Čile, Japan, Maleziju, Novi Zeland, Peru, Singapur i Vijetnam.

Tiziana Beghin, talijanska zastupnica u Europskom parlamentu iz "Pokreta pet zvjezdica" (M5S) u statusu objavljenom na Facebooku komentira TPP riječima:

"Ako su prve glasine bile alarmantne, konačni tekst sporazuma je nadišao i najcrnja predviđanja! Cilj je jasan - oni žele prodati naše zdravlje, dostojanstvo rada i brigu za očuvanje okoliša velikim korporacijama. Nova pravila globalne ekonomije utvrđena tim sporazumom će nas sahraniti. Prvo, što se tiče hrane, sporazumom proizvodnja hrane u potpunosti otvara vrata GMO-u i to zbog općeg snižavanja standarda na svim tržištima koja su do sada zabranjivala uvoz genetski modificirane hrane."

"Drugo, posljedično će doći i do povećanja korištenja fosilnih goriva. Čini se nevjerojatnim, no tekst sporazuma osigurava subvencije za tvrtke koje posluju s naftom i ugljenom! Draga planeto Zemljo, zaboravi na svoje izvore obnovljive i čiste energije!", nastavlja eurozastupnica Tiziana Beghin.

I konačno, tu je i vrlo upitna klauzula ISDS prema kojoj će se u praksi svaka tvrtka koja se bude smatrala oštećenom od strane bilo koje države moći obratiti za pomoć privatnim sudovima. To će natjerati mnoge zemlje da budu vrlo oprezne pri donošenju zakona kojim štite okoliš i naše zdravlje!

Ovo je još jedno poniženje demokracije, a posredno se odnosi i na nas Europljane, jer u stvari, TPP je predigra nakon koje slijedi TTIP, sporazum o "Transatlantskom trgovinskom i investicijskom partnerstvu".

"Vidim kako su lobisti utjecali na pregovore i naša borba protiv TTIP-a mora biti žešća nego ikada, jer se radi o našoj budućnosti", zaključuje eurozastupnica Tiziana Beghin.

Za one koji žele saznati više, ovdje je cijeli tekst sporazuma TPP.

Izvor: http://www.altermainstreaminfo.com.hr/

O autoru
Danijel Folnegović
Author: Danijel FolnegovićWebsite: http://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Owner
Danijel Folnegović je oduvijek bio zainteresiran za sve što ima veze s paranormalnim. Zarazio se time tamo davne 1993. gledajući prvu epizodu serije Dosije X. Voli pisati o bilo ćemu zanimljivom od NLO-a, vanzemaljaca, teorija urote, teorije o drevnim vanzemaljcima i nerješenim misterijama. Također, ima strast prema SF serijama i filmovima, ali i nogometu. Pokretač je ove stranice i brine o njenom neometanom radu. Povremeno se pojavljuje kao gost u nekim TV i radio emisijama.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno