Srijeda 1 Prosinac 2021

Pretraga

U ARHIVAMA SFRJ IMA MNOGO DOKAZA O POSJETI VANZEMALJACA! V-DIO

26 Tra 2014
(Reading time: 1 - 2 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

ufozagreb0

Početkom studenog 1979. godine bilo je više viđenja NLO - a između Kostajnice i Zagreba . Mnogi kapetani JAT - ovih zrakoplova su to preko radio veze i prijavljivali , iako su opisi bili različiti . Ponešto je čak procurilo iu tisak , mada u senzacionalističkoj verziji . Nekoliko podrugljivih komentara tadašnjih znanstvenika je uvrijedilo pilote očevidce , pa je daljnji kontakt sa štampom prekinut .


Nitko se ozbiljan , uostalom nije zainteresirao za događaje koji su na radarskim zaslonima zaista bili zabilježeni , što je , ako ništa drugo , dokaz da nepoznate letjelice nisu plod fantazije već objekti od metala . Ali , propaganda vlasti tadašnjeg vremena je učinila svoje .


Tijekom nekoliko dana je dolazilo do čestih otkaza radionavigacionih uređaja i vrlo čestih prekida na radio vezi između kontrole letenja i aviona .

 

Kapetani zrakoplova su se žalili na prekid veza ili na krčanje i prigušenje zvuka , na otkazivanje navigacijskih uređaja , pa čak i kvarove na motorima .

Jedan od tih slučajeva je bio izrazito dramatičan . Redovan zrakoplov na relaciji Beograd - Zagreb je već bio u početnoj fazi prilaza Zagrebu , kada je kapetan kontroli leta ljutito izvijestio ugrožavanje . ufozagrebTada je i kontrolor primijetio na radarau da postoji drugi cilj u blizini , iako nije imao nikakav podatak o da bi bilo tko tu mogao i smio biti .
Kapetan je opisao da vidi letjelicu u obliku izdužene cigare , potpuno neosvijetljeno , normalnog načina letenja . Tada kao da je shvatio što se događa pa je zatražio dozvolu za manevar izbjegavanja . U nekoliko " cik - cak " poteza je pokušao otresti pratioca , ali to nije išlo . " Cigara " se gotovo prilijepila uz njega , prateći ga u stopu . Tada je prednji dio letjelice zasjao snažnom ljubičastom svjetlošću , i istog trenutka su svi uređaji u pilotskoj kabini otkazali .
Pokazivači su svi do jednog pokazivali nevjerojatne i pogrešne podatke . Jedino je funkcionirala još radio - veza , prosto kao da je to namjerno urađeno , a kapetan je usplahireno objašnjavao što se događa . Meteorološka situacija je bila vrlo složena i kontrolor letenja se namučio dajući smušena upute za slijetanje , koja su zvučala ovako : " hajde malo lijevo dok se ne pogodi potrebni tečaj , pa hajde malo i polako dolje dok se ne pogodi kut poniranja " . Na oko dva kilometra od početka , kapetan je ugledao pistu i sigurno spustio avion .
NLO se tek tada udaljio , kao da je želio da se uvjeri da će slijetanje proći bez problema . Na zemlji , svi uređaji u avionu su radili normalno i mehaničari nisu pronašli nikakav kvar.

 

 

O autoru
Danijel Folnegović
Author: Danijel FolnegovićWebsite: http://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Owner
Danijel Folnegović je oduvijek bio zainteresiran za sve što ima veze s paranormalnim. Zarazio se time tamo davne 1993. gledajući prvu epizodu serije Dosije X. Voli pisati o bilo ćemu zanimljivom od NLO-a, vanzemaljaca, teorija urote, teorije o drevnim vanzemaljcima i nerješenim misterijama. Također, ima strast prema SF serijama i filmovima, ali i nogometu. Pokretač je ove stranice i brine o njenom neometanom radu. Povremeno se pojavljuje kao gost u nekim TV i radio emisijama.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno