Petak 24 Ožujak 2023

Pretraga

U ARHIVAMA SFRJ IMA MNOGO DOKAZA O POSJETI VANZEMALJACA! IV-DIO

23 Tra 2014
(Reading time: 2 - 3 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

 

avionUtrka za " tanjurom "

 

Iznad Sarajeva je početkom rujna 1976. primjećen NLO . Prvo pilot Lufthanse , pa Sviser , i na kraju kapetan Aviogeneksovog tupoljeva su potpuno istim riječima opisali objekt koji su gledali svojim očima . Bio je sličan čigri , relativno malih razmjera i , što je najinteresantnije , s crvenim i zelenim rotirajućim svjetlima . Letio je stalnim rotiranjem , ali iu cik - cak linijama .

Letjelica je prilazila blizu spomenutim zrakoplovima ali im nije ugrožavala let . Nijedan pilot nije primijetio nikakav znak da u tom objektu postoji posada , iako je manevriranje bilo sigurno i sinkronizirano .


Kontrola letenja je obavijestila odgovarajuće vojne organe i dva borbena zrakoplova su smjesta uzletjela s najbližeg vojnog aerodroma . Vrlo brzo su se migovi JNA približili neidentificiranom letećem objektu . Pošto su razgovarali na posebnom , zaštićenom kanalu , nije poznato kakav su izvještaj slali . Ali su ga fotografirali . Zbog lijepog vremena je sasvim vjerojatno da su snimci dobro ispali .
U svakom slučaju , ono što se pojavilo na radarskom zaslonu bilo je impresivno . NLO koji je tako slobodno Obletao oko civilnih zrakoplova , spazivši svoje nove pratioce mijenja način manevriranja . Povećava brzinu i usmjerava se prema Banja Luci .
cigaraMigovi ga prate , ali očito ne otvaraju vatru . Ima i tu određene logike . Ukoliko NLO , bez obzira na porijeklo , ima oko sebe zaštitni omotač , ispaljena raketa se može odbiti , rasprsnuti , može pogoditi naše avione ili nekontrolirano skrenuti na neki cilj na zemlji .
Postoji , naravno , mogućnost da su naši avioni otvorili i vatru , ali to na radarskim zaslonima nije moglo vidjeti . U svakom slučaju bilo je fascinantno promatrati tu utrku - taman kada bi migovi dostigli NLO , on bi odjedanput ubrzao . U blizini Banja Luke je skrenuo prema Slavonskom Brodu i zatim prema Mađarskoj .


Mađari imaju običaj da uvijek drže par borbenih aviona u zraku , i to najčešće iznad Balatona . Ta praksa je uvedena stoga što gotovo svatko može preletjeti Mađarsku u pravcu sjever - jug i obratno , prije nego što njihovi avioni uspiju polete . Raketiranje sa zemlje je nešto drugo , ali tu ipak postoji krupan problem točne identifikacije cilja .


Dva mađarska ratna zrakoplova su krenula prema svojoj granici , da dočekaju nezvane goste . Naši avioni su odustali od dalje utrke , postigavši ​​glavni cilj , a to je protjerivanje neprijatelja s našeg teritorija , i NLO je ušao u zračni prostor Mađarske . Kontrolor letenja na odgovarajućem sektoru je pozvao Budimpeštu izravnom vezom i dao poziciju tajanstvenog objekta naglasivši da je u pitanju NLO . Mađarski zrakoplovi u očito imali zadatak da taj objekt uništiti po svaku cijenu , pa su se prestrojili i pokušali okružuju cilj .
Na radarskom zaslonu , poslije nekoliko sekundi , sva tri cilja su se stopila . Sljedeće što je viđeno , bili su oštri obrisi jednog jedinog cilja , ali cilja čija je brzina bila bar pet puta brža od zvuka . NLO je očito odlučio da se više ne zamajava s lovcima i dodao gas . Već sljedećeg minuta je u kontroli letenja bilo drugačijih problema i incident je je " prepušten zaboravu " .

 

 

O autoru
Danijel Folnegović
Author: Danijel FolnegovićWebsite: http://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Owner
Danijel Folnegović je oduvijek bio zainteresiran za sve što ima veze s paranormalnim. Zarazio se time tamo davne 1993. gledajući prvu epizodu serije Dosije X. Voli pisati o bilo ćemu zanimljivom od NLO-a, vanzemaljaca, teorija urote, teorije o drevnim vanzemaljcima i nerješenim misterijama. Također, ima strast prema SF serijama i filmovima, ali i nogometu. Pokretač je ove stranice i brine o njenom neometanom radu. Povremeno se pojavljuje kao gost u nekim TV i radio emisijama.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno