Nedjelja 3 Prosinac 2023

Pretraga

Ancient Aliens Theory

Izgubljena knjiga Enkia: Sjećanja i proročanstva izvanzemaljskog boga

17 Velj 2014
(Reading time: 2 - 3 minutes)

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

enki3-199x300

 

 

 

Hoće li prošlost postati naša budućnost? Je li čovječanstvu suđeno da ponovi događaje koji su se dogodili na drugom planetu, daleko od Zemlje?

Popuarne Sitchinove knjige iz niza Zemaljskih kronika dali su nam uvid u ljudsku povijest onako kako je to zapisano na drevnim glinenim pločicama i drugim sumerskim artefaktima – koji se dotiču našeg porijekla pod utjecajem Anunnakija, “onih koji su sa Neba na Zemlju došli.”

 

 

U Izgubljenoj knjizi Enkia možemo vidjeti sagu iz drugačije perspektive, kroz ovo bogato autobiografsko djelo Gospodara Enkia (Lorda Enkia), boga Anunnakija, koji prepričava priču o tim izvanzemaljskim dolascima na Zemlju sa 12. planeta Nibiru. Razlog njihove kolonizacije: zlato, kojeg trebaju da obnove izumiruću atmosferu njihovog planeta. Pronalazak tog dragocijenog metala rezultira Anunnakijevim stvaranjem homo sapiensa – ljudsku rasu – koji bi iskopavali tu važnu sirovinu.

 

enki1U svojim prethodnim djelima, Sitchin je kompilirao (sastavio) sijelu priču o utjecaju Anunnakija na ljudsku civilizaciju u miru i u ratu iz djelića raštrkanih po sumerskim, akadskim, babilonskim, asirskim, hetitskim, egipatskim, kanaanskim i hebrejskim izvorima — “mitovima” svih drevnih naroda u starom svijetu kao i u novom.

Ono što u tome svemu fali je perspektiva samih Anunnakija. Kakav je bio život na njihovom planetu? Koji motivi su ih ponukali da se smjeste na Zemlju – i što ih je otjeralo sa njihovog rodnog planeta? Uvjeren u postojanje sada izgubljene knjige koja je oformila temelj sumerskih tekstova koji daju odgovore na ova pitanja, autor je pošeo svoju potragu za dokazima. Kroz iscrpno istraživanje primarnih izvora, ovdje je reproducirao priču Enkia, vođe prvih “astronauta.”

 

enki2

Priča dobiva oblik o svijetu u kojemu rastu tenzije, velikom rivalstvu, i sofisticiranom znanstvenom znanju koje se tek danas potvrđuje. Epska priča o bogovima i ljudima se razotkriva, izazivajući svaku pretpostavku koju smo imali o našem postanku, našoj prošlosti, i našoj budućnosti. Hidden Mysteries Books Što više čitam knjigu, sve mi se više čini kako je prefantastična da bi bila istinita.

Počeo sam uviđati, kako je zasigurno i darkraver kada je čitao knjigu, da ovo ne može biti neki istinit tekst sa nekih pločica. Izgleda da je Sitchin ovo djelo napisao kako bi na literalan način objedinio, zaokružio, napravio cjelinu sa svim svojim prethodnim djelima.

Knjiga je napisana u obliku epa, pa me podjeća na Ilijadu i Odiseju (iako ih nisam čitao za lektiru), ali Sitchin je koristio neke Sumerske izvore i napisao je alternativnu povijest (ili povijest neke druge dimenzije). U svojim prošlim knjigama Sitchin je davao objašnjenja za svaku pretpostavku koju je napisao, u ovoj knjizi objašnjenja nema. Prepušteno je mašti čitatelja.

 

Tako bih ja ovu knjigu svrstao u mitološku-fikciju, tj. njen sadržaj se zasniva na arheološkim činjenicama do kojih je Sitchin došao proučavajući glinene pločice a to je sve nadopunio maštom, kako si on zamišlja da se sve to dogodilo. Novi čitatelji Sitchina možda neće najbolje razumijeti taj tekst, pa im preporučam da prvo pročitaju ostale knjige od Sitchina.

 

Preuzeto sa partnerskog portala http://x-kronike.com/

O autoru
Danijel Folnegović
Author: Danijel FolnegovićWebsite: http://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Owner
Danijel Folnegović je oduvijek bio zainteresiran za sve što ima veze s paranormalnim. Zarazio se time tamo davne 1993. gledajući prvu epizodu serije Dosije X. Voli pisati o bilo ćemu zanimljivom od NLO-a, vanzemaljaca, teorija urote, teorije o drevnim vanzemaljcima i nerješenim misterijama. Također, ima strast prema SF serijama i filmovima, ali i nogometu. Pokretač je ove stranice i brine o njenom neometanom radu. Povremeno se pojavljuje kao gost u nekim TV i radio emisijama.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno