Utorak 7 Prosinac 2021

Pretraga

Tajna društva

Sakrivene tajne kripte i tuneli Vitezova templara pronađeni u Poljskoj

23 Ruj 2020
(Reading time: 2 - 3 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Svi putovi do Svetog grala na kraju vode do vitezova templara, a svi putevi do vitezova templara na kraju vode do ... Poljske? Vjerni svojoj križarskoj reputaciji, vitezovi templari obišli su mnoga mjesta, uključujući selo Chwarszczany na poljskoj sjeverozapadnoj granici s Njemačkom. Tamo je nekada crkva svetog Stanislava Kostke služila kao zapovjedni centar vitezova od 1232. godine i gdje su izgradili kapelu templara.

Ona još uvijek postoji, a danas ima templarski muzej i ispod sebe i ima svoju skrivenu povijest. Tu su arheolozi sada usmjerili svoj radar koji prodire u zemlju i nedavno otkrili tunele i kriptu s ostacima. (Pustite si glazbu Monty Pythona.) Jesu li i oni pronašli svoj gral?

“Naš GPR otkrio je gotičke kripte s ostacima templarskih vitezova ispod kapelice. Prema legendama i srednjovjekovnim dokumentima, u blizini kapelice nalazio se zdenac. Priča se da je zdenac služio kao ulaz u tajni tunel. Ovo još uvijek zahtijeva iscrpno arheološko istraživanje ”.

Przemysław Kołosowski1

Przemysław Kołosowski, arheolog koji radi na očuvanju srednjovjekovne baštine Chwarszczanyja, kazao je za CNN da je njegov tim istraživača u početku iskapanja pronašao više utvrda i groblje na mjestu gdje su tražili zapovjedni centar templara, a ranije spomenuta kapelica je jedini preostali svjedok iz toga vremena. No umjesto toga što su tražili, pronašli su ostatke destilerije, a htjeli su pronaći ostatke mosta koji je povezivao te građevine, a početak mu je trebao biti kod zapovjednog centra oko kapelice. Radarskim snimanjem su pronašli ostatke zgrada za koje nitko nije znao da su postojale, što je indiciralo da se sve to treba dodatno dobro istražiti.


Da, da, da ... ali što je s Gralom?
Pa, kripte - ukupno sedam - otvorene su i ostaci u njima datirani su mnogo kasnije od doba templara. Pronađen je zlatnik - navodno je Sveti gral potopljen u obližnjem jezeru sa zlatnicima nakon što su vitezovi rasformirani. U iskapanjima je otkriven novčić - ali datira iz bitke kod Sarbinowa (u Sedmogodišnjem ratu) 1758. Podzemni tuneli mogu sadržavati tragove, ali to zahtijeva više radarskih skeniranja prije nego što započnu bilo kakva iskopavanja.


Trebaju li odustati?

Odustati od potrage za gralom? Kakvo glupo pitanje! Ispostavilo se da je ovo područje Poljske bilo leglo vitezova templara još u 13. stoljeću. Obližnji grad Rurka ima vlastitu kapelu vitezova templara koja je trenutno zatvorena zbog obnove, a Myślibórz, odmah niz cestu, sačuvao je utvrde za koje se tvrdi da izgledaju kao za vrijeme križarskih ratova.

templari kapelice

Zašto gledaju ispod svih tih kapelica?
Zar nije rečeno da su vitezovi netom prije raspuštanja potopili kutiju u kojoj se nalazio Gral zajedno sa zlatnicima?
Dobro pitanje. Myślibórz je okružen s četiri jezera, ali nijedno od njih nije ono pravo, kaže Marek Karolczak, lokalni povjesničar. Jezero koje tražimo zahtijeva putovanje do obližnjih Świątki - međutim, prije nego što krenete ...
"Jezero, koje se nekad nalazilo u blizini sela Świątki - također u vlasništvu vitezova templara - presušilo je i blago je ili ukradeno ili zauvijek izgubljeno u močvari."

Ne odustajte momci!
Sjetite se što su Pythoni rekli:

"Život je stvarno na vama samima
Morate odabrati čime ćete se baviti
Odlučite se što želite pronaći
I ništa vas ne možete zaustaviti.
Držite se do kraja
Pronaći ćeš svoj cilj prijatelju
Nećete NE uspjeti
Nađi svoj gral
Nađi svoj gral
Pronađite svoj gral
Pronađite svoj gral" (Monty Python i Sveti gral)

Izvori:
https://www.okmdetectors.com/blogs/treasure-finds/exploration-templar-church-poland
https://mysteriousuniverse.org/

O autoru
Danijel Folnegović
Author: Danijel FolnegovićWebsite: http://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Owner
Danijel Folnegović je oduvijek bio zainteresiran za sve što ima veze s paranormalnim. Zarazio se time tamo davne 1993. gledajući prvu epizodu serije Dosije X. Voli pisati o bilo ćemu zanimljivom od NLO-a, vanzemaljaca, teorija urote, teorije o drevnim vanzemaljcima i nerješenim misterijama. Također, ima strast prema SF serijama i filmovima, ali i nogometu. Pokretač je ove stranice i brine o njenom neometanom radu. Povremeno se pojavljuje kao gost u nekim TV i radio emisijama.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno